Gara de Nord, luatăla bani mărunți de Poliția localădupăvizita primarului

Posted on feb. 28 2014 - 9:34am by petre

Sancțiuni pentru societățile comerciale fărăacord, pentru taximetriștii care încalcălegislația și somații cu termen pentru efectuarea curățeniei la Gara de Nord

Ca urmare a controlului demarat la inițiativa dlui primar Nicolae Robu începând de luni, 24.02.2014, polițiștii locali din cadrul Serviciilor Disciplina în Construcții, Ordine Publică, Circulație, Inspecție Comercialăși Protecția Mediului au luat o primăserie de măsuri în ceea ce privește respectarea legislației în zona Gării de Nord. gara10 (680x455) gara11 (680x473)

Astfel, Compania Naționalăde Căi Ferate CFR SA București – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, ÃŽntreținere și Reparații CF Timișoara a primit somație cu termen de soluționare conform HCL 371/2007 modificatăpentru a trece la întreținerea în stare corespunzătoare a clădirii, efectuarea de reparații, amenajări etc, asigurarea reparării, spălării geamurilor, înlocuirea celor sparte, întreținere fațadăși asigurarea igienei în clădirile și incintele în care își desfășoarăactivitatea prin curățare, deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

S-a mai constatat căsubpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, însăpersistăun miros greu și  înțepător, geamurile clădirii Gării de Nord fiind acoperite cu o peliculăde mâzgăfoarte densă, ceea ce denotăcănu au fost spălate de foarte mult timp. De-a lungul căilor ferate s-au constatat cantități semnificative de deșeuri urbane împrăștiate, rezultate din curățarea vagoanelor de călători (pet-uri, mase plastice, hârtii) și vegetație ierboasăși lemnoasăcrescutădin abundențăși necurățatăcare creeazăun aspect dezolant și afecteazănegativ peisajul din aceastăzonăde interes special.

Înzona depoului, pe acoperișul clădirilor situate în zona pasarelei și a turnului de apăau fost aruncate diferite deșeuri urbane de cetățenii din zonăcare circulă  pe pasarelă, iar în urma primelor reverificări o mare parte au fost curățate.

Pentru aspectele de încălcare a normelor legale în vigoare constatate, au  fost întocmite opt procese verbale de constatare la fața locului și au fost stabilite măsuri cu termen, pentru curățarea și  transportul deșeurilor vegetale și urbane din zona liniilor nefuncționale care aparțin societății situate în triaj, colectarea și sătransportul deșeurilor, dezinfecția spațiilor din clădire, deratizarea triajul în zona liniilor nefuncționale, spălarea geamurilor și înlocuirea celor sparte etc.

Pe linie de circulație, în urma acțiunilor efectuate în zonăîn cursul zilei de miercuri împreunăcu liderul de sindicat, polițiștii locali au aplicat nu mai puțin de 10 sancțiuni conducătorilor auto de taximetre care nu au respectat legislația în vigoare, urmând ca astfel de acțiuni săfie organizate periodic.

Pe linie de comerț, au fost verificate un număr de 16 societăți comerciale, 10 dintre acestea fiind sancționate pentru cănu dețin acord de funcționare, cu peste 3500 lei, conform Legii 650/2002. Trebuie menționat faptul căastfel de controale pe linie comercialătot pe teritoriul Gării de Nord au mai fost efectuate și în anul 2011, când au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale. Îndata de 13 martie se vor efectua din nou verificări pentru a se stabili în ce măsurătermenele acordate au fost respectate și pentru a se lua măsurile legale care se impun.

Comments

comments

About the Author