Amenzi în cascadăpe șoselele din Timiș

Posted on apr. 30 2015 - 9:59am by petre

Aproape 540 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri șoferilor indisciplinați, în ultimele 48 de ore, 271 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Polițiștii au reținut în vederea suspendării 42 de permise de conducere.

Înperioada 28 – 29 aprilie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ în scopul prevenirii accidentelor rutiere și impunerii respectării regulilor de circulație tuturor participanților la trafic.

Acțiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectănormele legale privind viteza de deplasare și regulile privind efectuarea manevrei de depășire.

Astfel, amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Înurma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 544 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 271 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 42 de permise de conducere, 14 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 11 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

***

O femeie de 64 de ani, din Orșova, a fost depistatăde polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 59 rulând cu o vitezăde 157 km/h pe un sector de drum cu limitălegalăde 90 de km/h.

S-a procedat la sancționarea contravenționalăa conducătoarei auto și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadăde 90 de zile.

* * *

Activitățile derulate de polițiști au ca scop salvarea de vieți, viteza excesivăși cea neadaptatăla condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Polițiștii recomandăcelor aflați la volan săadapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, săpăstreze o distanțăcorespunzătoare fațăde autovehiculul din fațăși săsporeascăatenția atunci câ

Comments

comments

About the Author