Expoziție Ștefan Popa Popa’s la Consiliul Județean Timiș

Posted on dec. 17 2016 - 11:35pm by Vamos Emeric

La ultimul Plen al Consiliului Județean Timiș, participanții au avut deosebitul privilegiu săse bucure de o frumoasăexpoziție semnatăȘtefan Popa Popa’s. ÃŽnsă, nu au fost expuse caricaturi sau portrete ci senzaționale lucrări ale maestrului, reprezentând clădiri, repere ale Timișoarei și Piețele urbei.

popas-expozitie-cjt popas-grindeanu-expo-cjt

 

Președintele CJT,  Sorin Grindeanu, a adresat cuvântul de mulțumire pentru minunatul eveniment. Participanții au fost încântați de frumoasele lucrări.

Popa’s a afirmat că„ÃŽntotdeauna, pe continentul european și în întreaga lume s-au dezvoltat interese de țară, de grup și, dacăau fost oameni cu funcții, interesele individuale. Lucrul pe care trebuie să-l avem în vedere este căTimișoara, ca și CapitalăCulturalăEuropeană2021, ar trebui săarate ca o bijuterie în peisajul orașelor din Europa. Pentru aceasta ar trebui săfacem lobby acolo unde trebuie, pentru a obține toate fondurile cuvenite, din România și din Europa.„

Ștefan Popa Popa’s este genial, măînchin în fața talentului său și a operei sale!…Mai marii lumii îl cunosc și îl apreciazămult mai mult decât pe aleșii noștri…

La decernarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Timiș , ÃŽPS Ioan , Mitropolitul Banatului a afirmat că„ Am văzut expoziția cu lucrările dumneavoastrăși mi-am dat seama căîn momentul când vii la o expoziție privești picturi sau lucrări de sculptură, însăeu am văzut pe pereți atârnate cărți – fiecare lucrare a fratelui Ștefan este o carte. Fiecare imagine pe care o reprezintănu este un desen doar în formăplanăsau spațială, ci acea carte înveșnicește o stare de spirit a unui om. Măbucur căîn preaplinul inimii și al bucuriei domniei sale a înveșnicit mii și mii de inimi și de oameni pe care i-a cunoscut pe toatăplaneta. L-aș întreba pe fratele Ștefan câte case are dânsul pe pământ, pentru căeu cred cănu existămeridian și paralelăde pe planetăunde dânsul sănu fie într-o casăa unui om căruia i-a furat un zâmbet și l-a înveșnicit. Dacăastăzi Consiliul Județean i-a acordat titlul de cetățean de onoare al județului, lucru meritoriu, eu aș zice cădânsul este deja cetățean al minunatei noastre planete albastre. Și pentru căMaica Domnului i-a îngăduit săcreioneze și fața ei și a pruncului Iisus, eu cred căDumnezeu îi va pregăti și îi va da într-o zi, cât mai îndelung, cât mai de departe, și cetățenia de om, de cetățean al cerului. Dumnezeu săîl ajute în aceastăviațăsăfure cât mai multe zâmbete oamenilor și sădea bunul Dumnezeu ca într-o zi să-l vedem pictând, desenând chipuri de îngeri în rai„ …Ștefan este cel mai competent ambasador al României în orice colț al lumii !!! Cu făloșenie de bănățean și mândrie de ungur, îmi scot pălăria în fața maestrului Ștefan Popa și îi doresc viațălungă, săne bucure cu senzaționalele caricaturi și portrete, multăsănătate și un Nou An 2017 mai bun și mai vesel!

Emeric Vamos

Comments

comments

About the Author