Europa este acum epicentrul pandemiei de coronavirus – creștere dramatică a cazurilor în Spania

Posted on mart. 14 2020 - 10:14am by petre

Europa este acum epicentrul pandemiei.

– Creştere dramatică de cazuri în Spania: peste 1.200 într-o zi

– Peste 145.000 de oameni au fost infectaţi şi mai mult de 5.400 au murit

– OMS a anunţat că Europa este acum epicentrul pandemiei

– Cel mai recent bilanţ de infectări cu noul coronavirus din China arată 11 cazuri noi, din care numai 4 au fost transmise local.

Update – Franţa şi Germania au înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus.

În Franţa au fost confirmate 800 de noi cazuri de joi până vineri, iar în Germania au apărut 693 de cazuri noi în 24 de ore.

În Spania creşterea este şi mai dramatica. După ce premierul spaniol a anunţat că va decreta stare de urgenţă, ministrul de sănătate a anunţat 1.259 de cazuri noi, numărul celor îmbolnăviţi ajungând la 4.209 în Spania, potrivit CNN.

China a confirmat vineri 11 noi cazuri de coronavirus, dar numai 4 dintre acestea provind din epicentrul din provincia Hubei.

Celelalte şapte – inclusiv patru din centrul financiar al Shanghaiului, unul din Beijing şi două din provincia de nord-vest Gansu – au fost depistate la persoane care au mers în China din străinătate, în special din Italia, Statele Unite şi Arabia Saudită, potrivit autorităţile locale citate de Reuters.

De altfel, OMS a anunţat vineri că Europa este epicentrul pandemiei.

„Europa a devenit acum epicentrul pandemiei, cu mai multe decese şi cazuri raportate decât restul lumii la un loc. În fiecare zi, sunt raportate mai multe cazuri decât au fost raportate în China în perioada maximă a epidemiei”, a spus Tedros Adhanom – directorul general al OMS.

Comments

comments

About the Author