Două românce au murit în Italia, posibil de coronavirus – femeile erau surori

Posted on mart. 14 2020 - 11:20am by petre

Două surori românce au murit, posibil de coronavirus, într-un spital din Italia, anunță rudele.

Cele două femei au fost diagnsticate și internate lângă Milano și s-au stins la două zile distanță una de cealaltă, informează ObservatorTv.

Două românce care ar fi contactat în Italia coronavirus au murit în această săptămână în două spitale din Italia. Cele două erau surori, una dintre ele urmând să împlinească 80 de ani chiar pe 14 martie. A murit însă cu două zile înainte. Sora ei, 75 de ani, s-a stins din viață miercuri.

O rudă apropiată a celor două femei a confirmat pentru Observator.tv atât decesul lor, cât și faptul că fuseseră diagnosticate cu coronavirus.

Cele două au plecat împreună din țară, din Borșa, Maramureș, în ianuaria, femeia de 75 de ani mergând la tratament în Milano, acolo unde trăiau copiii ei. Sora ei mai mare a însoțit-o pentru a avea grijă de ea. Nimeni nu știe cum s-au infectat cu coronavirus.

„Cea de 80 de ani nu avea nicio boală, era sănătoasă. Dar corpul era bătrân. Am apucat să vorbim pe video cu ea cu câteva ore înainte, și-a luat rămas bun. Era lucidă. I-a uscat plămânii boala asta și plămânii nu au mai acceptat aer de la apartat.”, ne-a povestit sursa noastră.

Am mai aflat că în acest moment nu se știe în ce fel vor fi înmormântate cele două, corpurile lor fiind deocamdată la morgă.

Până acum autoriățile române nu au confirmat decesele, dar despre ele a scris presa locală din Maramureș citată de Observator.tv.

Comments

comments

About the Author