ETNOSCULPTURĂ „ZECE MEȘTERI„ – MIHAI-CORNELIU DONICI

Posted on nov. 27 2013 - 5:58pm by petre

Încadrul unui proiect estetic unic în spațiul cultural românesc, sâmbătă, 30 noiembrie  2013, la ora 20, în foaierul sălii Capitol din Timișoara va fi inauguratăexpoziția „Zece Meșteri. Etnosculptură„ de arh. Mihai-Corneliu Donici.

Evenimentul este organizat de Primăria Timișoara, Asociația ProPhilharmonia, Filarmonica Banatul, Asociația Timișoara CapitalăCulturalăEuropeană2021 și Asociația CulturalăArte-Factum, cu prilejul premierei naționale a operei rock-simfonice „Meșterul Manole„, cu al cărei spirit este în consonanță.

 cumpana Mihai etnosculptura triade(1) piciorul pasarii

 

        „Spațiul românesc a creat o extraordinarăcivilizație a lemnului.

Artefacte reasamblate din cultura populară, care și-au pierdut funcționalitatea, păstreazăurma meșterului și emoția a zeci de ani de folosire.

Sintezele originale sunt un semn de maturizare a unei culturi. Înspiritul timpului, dar venind cu propria viziune, un spațiu spiritual care are o tradiție profundăse poate afirma într-o globalizare uniformizantă„ – arh. Mihai – Corneliu Donici.

 

 

Proiectul cultural a fost lansat cu expoziția „ÃŽnainte de Brâncuși„, vernisatăla Galeria Triade în mai 2012. „Zece Meșteri „ este cea de-a doua expoziție de etnosculptură  a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici și va fi deschisăpentru public în foaierul SĂƒlii Capitol din Timișoara pânăîn 22 decembrie 2013.

sigla (1024x263)

Comments

comments

About the Author