Dezastru în Franța și Spania

Posted on sept. 17 2023 - 6:15pm by petre

Ploile fac prăpăd în întreaga lume! Franţa şi Spania se confruntă cu precipitaţii puternice ce au dus la inundaţii, străzile fiind de-a dreptul măturate de ape.

Multe maşini au fost luate pe sus, iar terasele restaurantelor au fost distruse. În schimb, Canada se pregăteşte pentru urmările ciclonului post-tropical Lee, care a început deja să facă ravagii în diferite zone. Au fost înregistrate rafale de vânt puternice şi sute de mii de case au rămas fără curent.

 

Ploile şi inundaţiile au pus stăpânire pe mai multe zone din Franţa. Maşinile au fost acoperite aproape în totalitate de ape, unele fiind chiar luate pe sus. Pompierii au fost nevoiţi să intervină la zeci de cazuri după ce ploile au ajuns şi în gospodăriile oamenilor. Meteorologii au emis ieri după-amiază un cod roşu de fenomene extreme în Hérault însă, spre seară, s-a transformat în cod portocaliu, la fel şi în Gard şi Lozère. Astăzi sunt aşteptate, de asemenea, ploi torenţiale.

Inundaţiile au ajuns şi în Spania, unde străzile au fost umplute de apă, iar mesele şi scaunele teraselor nu au rezistat în faţa viiturii. Ieri, au căzut peste 120 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat, în L’Ametlla de Mar fiind întregistrată cea mai ploioasă zi în ultimul an şi jumătate.

 

Comments

comments

About the Author