DE LUNI VINE ZĂPADA!

Posted on nov. 22 2013 - 9:54pm by petre

viscolDirectorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat, vineri, căîncepând de luni vor exista condiții pentru ninsori și căeste posibil săfie emis un cod galben, care ar urma săvizeze mai întâi nordul, centrul și vestul țării, iar apoi Oltenia și restul zonei de sud.

Sandu a explicat, la ședința Comitetului de Urgențăcare s-a desfășurat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), căploile așteptate începând de luni în nordul, centrul și vestul țării se vor transforma în ninsori, odatăcu răcirea vremii.

Pentru luni seară, ninsorile sunt așteptate și în Oltenia, iar marți și miercuri, în restul zonei de sud a țării.

Directorul ANM a spus, în acest context, cănu este exclus ca luni, în prima parte a zilei, săfie emis un cod galben de ninsori.

Referitor la răcirea vremii, meteorologii se așteaptăca în București, de pildă, temperatura minimăsăcoboare joi pânăla -5 grade, în timp de în depresiuni va fi și mai rece, respectiv -10 grade.

Informații mai precise despre evoluția vremii în săptămâna viitoare vor fi incluse de ANM într-o informare ce va fi emisăduminică, a mai spus Ion Sandu.

Tot la ședința de vineri, la care au mai participat, printre alții, secretarii de stat Cătălin Chiper din MAI și Raed Arafat din Ministerul SĂƒnătății, s-a discutat, printre altele, despre asigurarea stocurilor de combustibil și material antiderapant, precum și despre comunicarea rapidăși eficientăîn vederea intervențiilor, inclusiv de naturămedicală, în zone greu accesibile.

Comments

comments

About the Author