Curtea Constituționalăa decis cum vor avea loc alegerile locale

Posted on mai 4 2016 - 12:11pm by petre

Judecătorii CCR au respins miercuri în unanimitate sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, a anunțat președintele CCR, Augustin Zegrean.

”S-a respins articolul 50 ca neîntemeiat pentru cănu s-a adus niciun argument care săjustifice schimbarea practicii CCR în domeniu. Este o practica vastăîn aceastăprivință. Dintotdeauna, Curtea a spus căeste rolul Parlamentului săstabileascălegea electorală, modalitățile, semnături, fărăsemnături. De altfel, și Comisia de la Veneția spune cănu este nicio problemă, nu se încalcădreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul căse condiționeazăde existența unor semnături”, a explicat Zegrean.

El a explicat căa fost respinsăși sesizarea privind articolul 101 pentru căacest articol nu are legăturăcu cauza depusăjudecății. ”Înacest dosar se judecăposibilitatea autorului excepției de a candida sau nu în funcție de semnăturile pe care trebuia săle depună. Deci, nu se judecălegea electoralăîn ansamblul său”, a subliniat președintele CCR.

ÃŽntrebat dacăalegerile din 5 iunie se vor organiza într-un singur tur, Zegrean a afirmat cădin punctul de vedere al CCR acestea rămân într-un singur tur.

”Curtea Constituționalătocmai s-a pronunțat astăzi, nu cred cămâine vom schimba. Mai avem încă30 de dosare venite pânăastăzi cam cu același obiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi pânămâine”, a accentuat el.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author