Cronica rutieră: șoferi și bicicliști beți pe șosea

Posted on mart. 12 2014 - 12:15pm by petre

Un bărbat de 53 de ani, sub influența băuturilor alcoolice a fost grav accidentat de un autoturism, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza comunei SĂƒcălaz.

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe raza localității SĂƒcălaz.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat căT. Leontin, de 35 de ani, din comuna mai sus menționată, a condus un autoturism pe D.N. 59, iar la km 5 a acroșat un biciclist care circula în aceeași direcție de mers.

Înurma accidentului, a rezultat rănirea gravăa biciclistului, C. Ioan, de 53 de ani, din localitatea Vulcan, județul Hunedoara, care nu purta echipament reflectorizant, iar bicicleta nu era semnalizatăcorespunzător.

Ambii bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul biciclistului rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporalădin culpă.

Având în vedere implicarea bicicliștilor în evenimentele rutiere, polițiștii reamintesc acestora câteva reguli de circulație, de care trebuie săținăcont pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere :

– înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga sau la depășire, asigurați-vătemeinic – din fațăși din spate – cănu se apropie nici un autovehicul;
– circulați cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vădeplasați în grup, numai în coloanăcâte unul;
– nu circulați cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice;
– este recomandabil săpurtați o cascăde protecție omologată;
– circulând cu bicicleta, nu vățineți de vehicule aflate în mers;
– nu transportați pe bicicleta altăpersoană;
– pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie săfie echipatăcorespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, luminăde culoare alba sau galbenăîn față, luminăde culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant de aceeași culoare)
– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vătemeinic și acordați prioritate de trecere celor în drept;
– la schimbarea direcției de mers, chiar daca aveți prioritate de trecere, asigurați-văcăceilalți participanți la trafic au înțeles intenția dumneavoastră!

•

DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENÅ¢A BĂUTURILOR ALCOOLICE

Un bărbat de 28 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe bulevardul Republicii.

ÃŽntrucât șoferul B. Richard, de 28 de ani, din comuna Becicherecu Mic, județul Timiș, emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoanăcu o îmbibație alcoolicăpeste limita legală.

Comments

comments

About the Author