Comisia de Apel a respins dosarele FC Rapid și Gloria Bistrița

Posted on mai 17 2014 - 8:46pm by petre

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a respins dosarele cluburilor Rapid și Gloria Bistrița privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, au declarat pentru MEDIAFAX surse din FRF.

A treia grupare din Liga a II-a al cărei dosar fusese respins de prima instanțăa Sistemului Național de licențiere, CS Universitatea Craiova, a primit licența din partea Comisiei de Apel.

FC Rapid și Gloria Bistrița au dreptul de a face recurs la decizia de sâmbătăa Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Sursele citate susțin cămotivul pentru care membrii Comisiei de Licențiere au respins dosarul clubului Rapid nu are legăturăcu datoriile în valoare de 900.000 de euro pe care gruparea giuleșteanăle are către foștii săi jucători Julio Cesar și Daniel Paulista. De aceastădată, clubului Rapid i s-a invocat faptul căacționarii săi nu au prezentat garanții financiare prin care sădemonstreze căpot susține clubul în Liga I.

Contactat telefonic de agenția de presăMEDIAFAX, președintele Nicolae Manea a declarat sâmbătăcăFC Rapid va face apel la TAS. „Administratorul judiciar al clubului, doamna Andronache, a primit un mesaj de la domnul Duru, prin care am fost anunțați cănu am primit licența. Este o veste foarte tristăpentru noi, dar vom merge la TAS, unde suntem siguri căne vom obține dreptul de a juca în Liga I”, a spus Manea.

Înurmăcu o săptămînă, instanța de fond a Sistemului Național de licențiere din cadrul FRF a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, din cauza datoriilor către Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid evolueazăîn prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradatăîn vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci căRapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere cănu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, FC Rapid se aflăpe locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a eșalonului secund, poziție care îi permite săpromoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

Încazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Comments

comments

About the Author