Colibele de lângăGara de Nord, demolate

Posted on mart. 18 2014 - 2:05pm by petre

Polițiștii locali au participat astăzi, împreunăcu jandarmii de la IJJ Timiș, angajații de la Regionala Căile Ferate – Sucursala Timișoara și doi reprezentanți ai Direcției de AsistențăSocialăComunitarăTimișoara, la solicitarea Poliției Transporturi Feroviare Timișoara, la o amplăacțiune de identificare și monitorizare a persoanelor fărăadăpost care locuiesc în perimetrul Gării de Nord și zonele adiacente. coliba1 (680x445) coliba2 (680x456) coliba3 (680x458)

Aceastăacțiune face parte din verificările demarate încăde la sfârșitul lunii februarie când s-a dispus de către primarul Timișoarei, dl Nicolae Robu, luarea măsurilor de salubrizare și igienizare a perimetrului Gării de Nord din Timișoara.

Ca urmare a acțiunii de astăzi au fost identificate un număr de 31 de persoane, în cea mai mare parte adulți, care provin din județe precum Satu Mare, Mehedinți, Făgăraș, Arad, Timiș, dar și o parte cu domicilii în Timișoara. Aceștia au fost înscriși în bazele de date, amprentați de către polițiștii de la TF și verificați pentru a se stabili daca fac parte din categoria persoanelor urmărite pentru fapte de naturăpenală, fiind ulterior îndrumați către localitățile de domiciliu. Aceștia locuiau în colibe improvizate, în douăcantoane părăsite și în alte astfel de locații ridicate ilegal. O parte aveau chiar un număr mare de câini, pisici, găini, porci și alte animale pe care le creșteau în zona respectivă. De altfel, lucrătorii de la CFR au și trecut la demolarea colibelor improvizate și salubrizarea zonelor respective.

Comments

comments

About the Author