Colegiul Director al PDL a votat pentru fuziunea cu PNL

Posted on iun. 2 2014 - 4:16pm by petre

Democrat-liberalii au votat luni, la Colegiul Director al partidului, în unanimitate, pentru fuziunea PDL cu PNL, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, „nu a fost niciun vot împotriva acestei fuziuni”.Elena Udrea Vasile Blaga

Ședința Colegiului Director continuă, democrat-liberalii vorbind despre pașii care ar trebui făcuți pentru realizarea fuziuni dintre cele douăpartide.

PNL și PDL doresc ca fuziunea săse realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Președinție săse facăpânăcel târziu la 1 august, au anunțat, luni, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, dupăîntâlnirea reprezentanților celor douăpartide.

„A fost o discuție scurtăși foarte bună, am reconfirmat împreunăcădorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune între PNL și PDL, cât de repede va fi posibil acest lucru”, a declarat Iohannis.

El a precizat căau fost convenite „comisii mixte de lucru” ale celor douăpartide, care sălucreze pe anumite domenii în perspectiva fuziunii.

„Cred căacest început în forțăaratădeterminarea noastrăde a merge înainte pe aceastăcale. Doar ca sănu uităm, vreau săreiau ideea cu candidat comun. A durat câteva secunde discuția și toatălumea a reconfirmat cănoi și credem și partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidențiale. Asta în cazul puțin probabil cănu reușim fuziunea mai repede decât se pune discuția cu candidatul la prezidențiale”, a afirmat Iohannis.

De asemenea, președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, începând de luni, grupurile parlamentare ale PNL și PDL vor lucra împreună.

„Vom lucra în comisii paritare, cea mai importantăde departe sarcinărevine comisiei care sălucreze la Proiectul pentru România. Pânăla urmă, aici ne intereseazăalegerile prezidențiale foarte mult, este adevărat, vom avea un singur candidat. Dar ne intereseazăun proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidențiale, dar și în viitoarele alegeri locale și generale și mai ales săconstruim o dreaptăunită”, a declarat Blaga.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author