CODURI PORTOCALIU ȘI GALBEN de ploi, vijelii și grindină- vezi județele afectate

Posted on mai 13 2014 - 11:29am by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a emis o avertizare meteo valabilăde miercuri de la ora 16.00 pânăjoi la ora 02.00.

Instabilitatea atmosfericăse va manifesta în cea mai mare parte a țării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. ÎnBanat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, precum și în vestul și sudul Transilvaniei cantitățile de apăvor depăși 25…30 l/mp.

cod portocaliu

Înjudețele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și  Vrancea ploile vor avea caracter torențial, iar în intervalul menționat se vor cumula local peste 60…70 l/mp.

De asemenea, atenționarea meteo cod galben de ploi și instabilitate atmosfericăîși menține valabilitatea de marți de la ora 23.00 pânămiercuri la ora 12.00.

Înintervalul menționat instabilitatea atmosfericăse va accentua în sud-vestul țării și în zona deluroasăși montanădin regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Local se vor cumula cantități de apăde peste 25 l/mp.

Comments

comments

About the Author