COD GALBEN de VIJELII și PLOI – vezi hărțile cu zonele afectate

Posted on oct. 22 2014 - 1:13pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a emis douăavertizări cod galben pentru mai multe județe din țară, valabile de miercuri de la ora 21.00 pânăvineri la ora 23.00. Se vor produce ploi, vânt puternic și temperaturi scăzute, la munte și în jumătatea de nord a Moldovei fiind anunțate lapovițăși ninsoare.Cod octrombrie 1

De miercuri de la ora 21.00 pânăjoi la ora 23.00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ și o răcire accentuatăa vremii.

Înjudețele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Sibiu va ploua, iar cantitățile de apăvor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. ÎnMunții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi  și precipitații sub formăde lapovițăsau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.Cod Octombrie 2

De joi de la ora 23.00 pânăvineri la ora 23.00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile și va continua săplouăîn cea mai mare parte a țării.

Întoate zonele de munte și de deal se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăși temporar 50…60 km/h. Îna doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 octombrie) și în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapovițăși ninsoare în Carpații Orientali și în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge și pe crestele celorlalte masive montane.

Comments

comments

About the Author