Ce s-a întâmplat cu Praktiker de când au plecat nemții?

Posted on mai 7 2015 - 5:48pm by petre

Antreprenorul de origine turcăa construit bugetul Praktiker din acest an pe o creștere a vânzărilor cu 11%. Și anul trecut cifra de afaceri a crescut ușor, aratăZiarul Financiar în ediția online.

Retailerul de bricolaj Prak­tiker, preluat în prima parte a anului trecut de omul de afaceri de origine turcăOmer Susli, a trecut pe profit în 2014, cu un câștig net de 90 de milioane lei (20,5 mili­oane euro) dupăpier­derile de 72 de milioane de lei (16,4 mi­lioane euro) din 2013.

Revenirea pe profit vine la capătul mai multor optimizări de costuri pe servicii și utilități, precum și dupărenegocieri de contracte.

„Explicațiile pri­vind trecerea pe profit sunt foarte multe. Am avut o serie de reduceri de costuri din re­negocierea chi­riilor, energie sau cu­rățenie, dar am reușit și reclasi­ficarea contrac­te­lor de leasing în contabilitate“, a declarat Susli pentru ZF.

Înperioada 2009-2013 pier­derile Praktiker s-au ridicat la aproape 280 de milioane de lei, cele mai abrupte fiind în 2011, când a fost înregistat un rezultat negativ de 82 de milioane de lei, potrivit datelor raportate la Finanțe.

sursa Ziarul Financiar – ZF.ro

Comments

comments

About the Author