CE IARNĂ VOM AVEA? Prognoza meteo pânăîn martie

Posted on dec. 23 2013 - 4:05pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a realizat o estimare sezonierăa temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, pânăîn luna martie 2014.
ianuarie-martie_Page_1 ianuarie-martie_Page_2 ianuarie-martie_Page_3 ianuarie-martie_Page_4 ianuarie-martie_Page_5 ianuarie-martie_Page_6 ianuarie-martie_Page_7 ianuarie-martie_Page_8

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimatădistribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o duratăscurtăde manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IANUARIE

Valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est a țării, unde vor fi apropiate de aceste medii.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local deficitare în sud-vestul țării.

MARTIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în sudul, sud- estul și estul țării, și posibil sub aceste medii în celelalte regiuni.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice.

Comments

comments

About the Author