Ce cacialmale trage Sky News! Cum truchează„jurnaliștii„ englezi realitatea

Posted on aug. 10 2016 - 2:18pm by petre

Potrivit Mediafax, A.S., bărbatul care i-ar ajutat pe jurnaliștii Sky News să realizeze contriversatul materialul despre presupușii traficanți de arme din România, susține că a fost păcălit de aceștia, fiind anunțat că urma s[ fie vorba, de fapt, despre un documentar, urmând ca la finalul materialului să fie specificat că totul este ficțiune.

A.S. a fost audiat la sediul DIICOT din Capitală, în dosarul în care s-au făcut mai multe percheziții miercuri dimineață. După audieri, acesta a explicat cum a fost abordat de jurnaliștii britanici, discuțiile fiind purtate în primă fazăprin intermediul unui apropiat, informeazăMediafax.

„Eu am fost contactat prin cineva care are contacte la trustul Sky, dacă sunt de acord să filmez un documentar pe teritoriul României în legătură cu traficul de arme care se desfăÅŸoară pe tot teritoriul continentului est-european. Persoana respectivă mi-a spus că este vorba despre un documentar pe care trustul Sky îl face pe teritoriul Europei în legătură cu traficul de arme, pentru informarea populației. Mi-au spus: dorim ca să fie doi oameni care să ne prezinte niște arme. Prin prezentarea armelor respective să atragem atenția la cum se săvârșesc aceste vânzări. Am avut un prieten care știam că are arme de vînătoare, l-am contactat telefonic din Anglia și l-am întrebat dacă este de acord să facem acest documentar, bineînțeles nu pe gratis. O renumerație pentru actorie, pentru prezentare, eu urmând să iau remunerația mea de translator”, a declarat A.S., citat de Mediafax.

Surse din cadrul anchetei susțin că la data de 29 iulie jurnaliștii Sky News au ajuns Târgu MureÅŸ, ghidații fiind de A.S.

La 1 august au mers împreună la Cluj, unde au închiriat o mașină care a fost condusă de A.S., acesta fiind și translator în cadrul materialului dar și unul dintre figuranți. Bărbatul susține că totul s-a desfăÅŸurat pe baza unui scenariu, care le-a fost comunicat în România, la hotel.

Bărbatul susține că nu exclude ca după cercetările făcute de DIICOT să formuleze o plângere împotriva jurnaliștilor britanici.

 

sursa si povestea completa pe Mediafax.ro

Comments

comments

About the Author