Ce AVERE au declarat candidații la europarlamentare

Posted on apr. 4 2014 - 8:38am by petre

Potrivit MEDIAFAX, care a consultat declarațiile de avere ale candidaților la alegerile europarlamentare programate pentru data de 25 mai, Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidați depuse de alianța PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forța Civicăși PNÅ¢CD.

Dan Diaconescu a vândut imobile de 1,7 milioane de euro în 2013. O parte din proprietăți nu le declara în 2012

Dan Diaconescu, candidat pe lista PPDD la europarlamentare, scrie, în declarația de avere consultatăde MEDIAFAX, căa vândut anul trecut zece imobile la o valoare de 1,7 milioane de euro, însăo parte dintre acestea nu le avea în proprietate în 2012, la fel ca și o serie de spații comerciale.

Bodu a vândut anul trecut o casăîn Sectorul 5 pentru 177.500 de euro

Sebastian Bodu, care dorește săobținăun nou mandat în PE candidând pe locul doi pe listele PNÅ¢CD, are mai multe conturi curente, dintre care unul de 13.000 de euro, dar și un cont bancar de circa 216.000 euro, potrivit declarației sale de avere depusăla BEC și consultatăde MEDIAFAX.

Daciana Sârbu are douăterenuri, trei case și șapte conturi bancare

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu deține, potrivit declarației de avere depusăla BEC, un teren forestier, unul intravilan, un autoturism Land Rover și șapte conturi bancare.

Pavelescu a luat un împrumut de 100.000 de euro, pe care trebuie săîl restituie pânăîn august 2015

Liderul PNÅ¢CD, Aurelian Pavelescu, primul pe lista acestui partid pentru alegerile europarlamentare, a împrumutat în acest an suma de 100.000 de lei de la o persoanăfizică, bani pe care trebuie săîi restituie în 2015, potrivit declarației sale de avere depusăla BEC și consultatăde MEDIAFAX.

Cătălin Ivan are douăcredite de aproape 76.000 de euro scadente în 2014

Șeful delegației PSD în PE, Cătălin Ivan, are, potrivit declarației de avere depusăla BEC, un apartament în Iași, douăautoturisme, dar și douăcredite de aproape 76.000 de euro scadente în 2014.

De când e în Parlamentul European, Cristian Preda are un apartament de 200 mp. și conturi ale familiei de circa 380.000 de euro

Europarlamentarul Cristian Preda, care ocupăprimul loc pe lista candidaților PMP, și-a cumpărat, de la preluarea actualului mandat în PE, un apartament de 200 metri pătrați în București și are în conturi peste 800.000 de lei, iar soția și fiica sa au depozite de câte 100.000 de euro.

Sorin Moisă, candidat al PSD-UNPR-PC la PE, a încasat un salariu anual de 124.446 Euro de la CE

Sorin Moisă, candidat pe loc eligibil al PSD-UNPR-PC la PE, a încasat în ultimul an fiscal un salariu de 124.446 Euro de la Comisia Europeană, el deținând un depozit bancar la ING în valoare de 90.256 Euro, precum și suma de 192.616 Euro la Comisia Europeană- Fondul de Pensii.

Candidatul PSD-UNPR-PC Doru Frunzulicăa încasat jumătate de milion de lei de la CSA și ASF

Doru Frunzulică, candidat pe locul 13, considerat eligibil, pe lista Alianței PSD-UNPR-PC la PE, a încasat în ultimul an fiscal încheiat suma de 495.891 lei ca membru al Consiliului CSA și consilier ASF, potrivit declarației de avere depuse la BEC și consultate de MEDIAFAX.

Ungureanu, venituri în 2013 de 58.000 lei, din care 2.000 lei de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu, care deschide lista acestui partid la europarlamentare, a avut în anul precedent venituri de aproape 58.000 de lei, din care 2.000 din drepturi de autor de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Macovei are trei apartamente, douăcase, peste 60.000 euro în conturi, dar și credit de 40.000 euro

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care ocupălocul doi pe lista democrat-liberalilor pentru europarlamentare, are trei apartamente, douăcase, peste 60.000 de euro în conturi, dar și un credit de 40.000 de euro.

Ecaterina Andronescu are un apartament, o mașinăși un depozit de peste 200.000 de lei

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aflatăpe locul al doilea pe lista candidaților Alianței PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, deține un apartament în București pe numele soțului și un autoturism Toyota.

Înmandatul în PE, Corina Crețu a dobândit un apartament în Predeal și bijuterii de 10.000 de euro

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, prima pe lista de candidați a Alianței PSD-UNPR-PC pentru alegerile din 25 mai, a dobândit în timpul mandatului 2009-2014 un apartament în Predeal și bijuterii în valoare de 10.000 euro.

Stolojan, venituri de la PE, din dividende, din pensia din România și pensia de la Banca Mondială

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, care ocupăprima poziție pe lista democrat-liberalilor pentru PE, are venituri de la Parlamentul European și ca membru în board-ul Fondului Româno-American de Investiții, pensie din România, dar și de la Banca Mondială, precum și venituri din dividende.

Damian Drăghici și soția și-au împrumutat societățile comerciale cu aproape 500.000 de lei

Damian Drăghici și soția sa au acordat împrumuturi în nume personal în valoare de aproape 500.000 de lei celor patru societăți comerciale pe care le dețin și au datorii cumulate de peste 250.000 de euro, deși veniturile din ultimul an sunt puțin peste 100.000 de lei. Drăghici a precizat însăcăîmprumuturile au fost acordate anterior intrării în politică, din bani proveniți din activitatea artistică.

Averile candidaților PNL la PE: Bușoi este cel mai bogat, Mănescu se declarăfărăeconomii

Cristian Bușoi, candidat PNL pentru europarlamentare, este unul dintre cei mai înstăriți liberali de pe lista pentru PE, Ramona Mănescu susține cănu are economii semnificative în conturile bancare, în timp ce alți europarlamentari PNL și-au sporit semnificativ averea dupăcinci ani de mandat.

Comments

comments

About the Author