Cîți vizitatori a avut în prima lună AquaPark-ul singurului parc de distracții din România!

Posted on aug. 4 2016 - 2:24am by petre

Aqua park-ul din cadrul Arsenal Park de la Orăștie, fosta unitate militară transformată de frații Emil și Marius Cristescu în cel mai întins complex turistic și de agrement din România, a primit în prima lună de funcționare peste 15.000 de vizitatori, dintre care doar un  sfert au fost localnici, restul venind din alte zone ale țării.

Complexul Arsenal Park de la Orăștie a inaugurat la jumătatea lunii iunie centru SPA și o salăde sport multifuncțională, în valoare de 12,5 milioane de lei. Cele două obiective, sub numele generic de AquaPark Arsenal, au completat o serie de investiții în complexul turistic estimate la 20 de milioane de euro începând cu 2009, atunci când a fost deschis. Îniulie, prima lună plină de funcționare, AquaPark a primit peste 15.000 de vizitatori plătitori, la care se adaugă alți 5.000 de clienți din ultimele două săptămâni din iunie.

Din numărul total de vizitatori ai AquaPark Arsenal, doar 25% au fost localnici, din Hunedoara, restul venind din alte zone. Încomplexul Arsenal Park, de la jumătatea lunii iunie, când au fost inaugurate noile investiții, s-au cazat aproximativ 3.500 de turiști, cărora li se adaugă un număr de 7.000 de vizitatori, care nu au înnoptat în complex.

„Ne așteptăm ca în luna august să avem peste 20.000 de vizitatori la aqua park și peste 5.000 de cazați în complex”, a declarat Marius Cristescu.

Aqua Park Arsenal include 3 zone distincte: SunWaves, Inner Bliss și Belvedere Lounge&Terasă. SunWaves este partea de exterior, care include 4 bazine (agrement, înot, de copii, respectiv pentru tobogane), 6 tobogane și un bar exterior. Inner Bliss reprezintă zona de interior, cu tobogane, 4 bazine (unul pentru copii, unul de relaxare cu râul leneș și cu porțiuni cu hidromasaj, un bazin cu apă rece, respectiv unul pentru tobogane), 3 saune și un bar. Priveliștea este elementul principal al zonei Belvedere Lounge&Terasă. Acest spațiu include 2 terase, un bar, un lounge și o cadă cu hidromasaj. Adâncimea bazinelor pentru copii este de 40 – 80 cm, iar a celorlaltor bazine de pînă la 1,2m. Temperatura apei este setată în permanență la 29-32 de grade Celsius.

AquaPark Arsenal poate găzdui 1.000 de vizitatori vara și 300 în restul anului. Intrarea în aqua park costă 30 de lei pentru trei ore și 50 de lei pentru întreaga zi, în cazul adulților, iar copiii plătesc 25 de lei pentru trei ore sau 40 de lei pentru o zi întreagă.

Arsenal Park a luat ființă pe un teren de 80 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpărată de frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001, după mai multe încercări. Din dorința de a lansa pe piața turistică un produs unic în țară, un resort cu tematică militară, Arsenal Park a fost inaugurat în 2009 când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.

De la deschidere și pînă la jumătatea lunii iunie 2016 s-au investit în complexul turistic aproximativ 20 de milioane de euro. Arsenal Park beneficiazădin vara anului trecut de o rețea de piste de biciclete de 12 kilometri, s-a amenajat turnul de apă pentru salturi libere de la 30 de metri înălțime, asistate de un dispozitiv de tip PowerFan și pentru o tiroliană cu lungimea de 570 de metri, în care s-au investit 3 milioane de euro. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din țară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungă din România, fiind realizată dintr-un singur segment. Încomplexul Arsenal Park a fost deschis și un loc de joacă pentru copii, care beneficiazăde echipamente pentru cățărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, și balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulții care supravegheazăcopiii și poate găzdui simultan peste 300 de copii.

Investițiile s-au adăugat unor obiective finalizate anterior, respectiv parc de aventură, cu ÅŸase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, cu peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de pînă la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafața de 1.500 de metri pătrați și un centru de agrement de călărie.

Aceste obiective au fost realizate in cadrul proiectului „Creșterea calității serviciilor turistice în cadrul Arsenal Park, prin crearea unei infrastructuri de agrement specifice”. Proiectul, început în 2014, a fost realizat prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilăși promovarea turismului„, Domeniul Major de Intervenție 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice„.

Astfel, Arsenal Park acoperă cereri venite din mai multe segmente: team building-uri în weekend, turiștii care se cazeazăîn timpul săptămânii, plus vizitatorii care nu înnopteazăîn complex, dar vin să se distreze pe parcursul zilei.

Arsenal Park este un complex de vacanță cu 230 de locuri de cazare în care turiștii, unde pot practica diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o salăde fitness, saune finlandeze și cu infraroÅŸu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.

Desfășurat pe o suprafață de 80 de hectare, Arsenal Park este cel mai întins complex turistic și de agrement din România și, totodată, cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.

Comments

comments

About the Author