ATAC în centrul Londrei!

Posted on aug. 4 2016 - 12:11pm by petre

O femeie de naționalitate americană a fost ucisă și alte cinci persoane au fost rănite într-un atac produs miercuri noaptea, în Piața Russell din centrul Londrei. Potrivit poliției locale, atacatorul, un tînăr de 19 ani, a înjunghiat victimele cu un cuțit. Forțe de ordine înarmate patruleazăîn capitala Marii Britanii.

UPDATE:  Trei dintre cele cinci persoane rănite în urma atacului cu cuțit de la Londra au fost externate, a anunțat poliția londonezăpe rețelele sociale.
Atac Londra
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a făcut un apel la populație să-și păstreze calmul și vigilența, adăugând că prioritatea sa numărul unu este asigurarea securității locuitorilor din oraÅŸ.

Sadiq Khan, primul primar de religie musulmană al unui oraÅŸ important occidental, și-a oferit sprijinul victimelor atacului care a avut loc joi dimineață în chiar centrul Londrei, în urma căruia o persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite.

Scotland Yard investigheazăcazul, în paralel cu ancheta deschisă de poliție. Nu este exclusă varianta unui atac terorist, dar sănătatea mintalăar putea fi un „factor semnificativ” în acest caz, informeazăThe Guardian.

Poliția metropolitană din Londra a primit un apel miercuri, la ora locală22.33 ora locală, în care se anunța că un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat mai multe persoane în Piața Russel. Polițiștii au ajuns la fața locului însoțiți de serviciul de ambulanță și au găsit ÅŸase răniți.

Zona în care a avut loc atacul se aflăîn imediata apropiere a renumitului British Musem, fiind înțesată de hoteluri și restaurante foarte căutate de turiști. Un reporter al agenției de știri Reuters a relatat că perimentrul din sudul pieței a fost închis publicului.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale la fa’a locului, iar celelalte victime, două femei și trei bărbăți au fost transportate la spital.

Un individ în vârstă de 19 ani a fost arestat de minute după ce poliția a sosit la fața locului. Potrivit unui raport ofial, citat de jurnaliștii britanici, bărbatul a fost prins, la ora 22.39, polițiștii folosind o armă cu ÅŸocuri electrice pentru imobilizarea sa.

„Una din posibilitățile investigate este terorismul”, se mai arată în raportul polițiștilor.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author