CÂTE STRĂZI VOR FI DESZĂPEZITE LA TIMIȘOARA

Posted on nov. 25 2013 - 9:19pm by petre

Lens: Tamron 28-80mm Scanned with Nikon CoolScan V EDPrimăria Municipiului Timișoara aduce la cunoștința cetățenilor faptul căpentru iarna 2013 – 2014, în municipiul Timișoara activitatea de curățare și transport a zăpezii se efectueazăcu prioritate pe principalele artere de circulație, pe podurile ce traverseazăcanalul Bega, în principalele intersecții și treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun și în alte locuri publice (Piața Victoriei, Piața Unirii, Piața Traian etc.), de către S.C. Retim Ecologic Service S.A. în partea de Nord a municipiului Timișoara (fațăde canalul Bega),  și S.C. Drumuri Municipale Timișoara S.A. în partea de Sud a municipiului Timișoara (fațăde canalul Bega).

Astfel, municipiul Timișoara este împărțit în 6 sectoare, cuprinzând 423 de străzi, acestea fiind acoperite de cei doi operatori iar activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului se desfășoarăîn conformitate cu Planul operativ de acțiune pentru situații de urgență2013-2014, aprobat de Primarul Municipiului Timișoara.

Planul operativ de acțiune pentru situații de urgențăare ca scop prevenirea și combaterea urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase ca: înzăpezire, viscol, polei, îngheț, grindinăetc., care au ca efect îngreunarea și blocarea circulației rutiere și pietonale, precum și crearea unor situații care pun în primejdie bunul mers al activităților socio-economice, integrității bunurilor materiale, ale mijloacelor de transport și comunicație.

Anul acesta, spre deosebire de alți ani, municipalitatea a extins numărul străzilor pe care se efectueazăactivitatea de deszăpezire. Drept urmare,  au fost introduse pe lângăstrăzile inițiale încă142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 și 6 ale operatorului SC Retim Ecologic Service SA și 45 de străzi în sectoarele 4 și 5 ale operatorul SC Drumuri Municipale.

Primăria solicităinstituțiilor publice, agenților economici, persoanelor juridice, cetățenilor și asociațiilor de proprietari, săasigure îndepărtarea zăpezii și gheții de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor în care își desfășoarăactivitatea sau în care locuiesc, iar în caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau gheții(țurțurilor)  de pe cădirile pe care le dețin sub orice formălegalăsau de pe imobilele în care locuiesc sub orice formălegalăsau pe care le folosesc în alte scopuri, săia măsuri de îndepărtare a acestora, precum și de marcare/asigurare corespunzătoare a perimetrului expus, aceastea constituind obligații prevăzute la art. 1 și art. 2 din Hotărârea de Consiliu Local nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul municipiului Timișoara, cu modificările și completările ulterioare. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângăbordurăfărăsăîmpiedice circulația și scurgerea apei în sistemul de canalizare.  De asemenea, pentru îndepărtarea poleiului au obligația de a presăra materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor în care locuiesc sau în care își desfășoarăactivitatea.

De știut căo prirea sau staționarea autovehiculelor pe traseele utilajelor de deszăpezire, împiedicând sau îngreunând activitatea desfășuratăde către operatori, se sancționeazăcu amendăcontravenționalăde către organele abilitate conform legislației în vigoare.
P
e perioada temperaturilor scăzute,  Primăria Municipiul Timișoara pune la dispoziția persoanelor fărăadăpost trei adăposturi situate pe următoarele locații: Str. ÃŽnvățătorului Nr. 8, Str. Constantin Brâncoveanu Nr. 58 – Federația Caritas prin Azilul de Noapte, Splaiul Nicolae Titulescu Nr. 89 – Fundația Timișoara 89.

La nivelul Direcției Poliției Locale funcționeazăpermanent Dispeceratul pentru Situații de Urgențăla nr.de telefon 0256/968, iar la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara dispeceratul funcționeazăîn cadrul Direcției de Mediu, la numerele de telefon: 0256/408.495 și 0256/408.491.

Comments

comments

About the Author