Cât a cerut armata pentru folosirea mărcii Steaua de către clubul lui Becali

Posted on feb. 20 2015 - 1:10pm by petre

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sutădin totalul veniturilor pentru a-i permite săfoloseascămarca, însăreprezentanții grupării patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, informeazăagenția Mediafax.

Conducerea armatei cere zece la sutădin veniturile FC Steaua în schimbul mărcii

„Eu am propus săse încheie un contract de licențăde marcă, prin care săle dăm posibilitatea săfoloseascăemblema pânăcând se stabilește un preț de către un evaluator avizat. Iar la preț săfie un preț provizoriu astfel încât niciuna dintre părți sănu piardă. Ei nu au mai fost interesați de acest demers și s-a ajuns în aceastăsituație. Conducerea armatei își dorea un procent de zece la sutădin toate veniturile pe care le obțineau ei și cred căera vorba de un preț corect, pentru căeste vorba de brandul Steaua. Eu așa vedeam situația și din vânzarea jucătorilor, pentru căacel jucător purta acest brand pe piept. Nu se pune problema de a vinde acest brand, se pune problema de a stabili un preț”, a declarat Talpan, la Sport.ro, citat de Mediafax.

Oficialul clubului aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale a menționat faptul căîn motivarea deciziei ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție se precizeazăfaptul căgruparea lui Gigi Becali nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua București, chiar dacăaceastăeste înregistratăla Registrul Comerțului.

„Din motivarea ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție reiese foarte clar căFotbal Club Steaua București nu mai este îndreptățităsăfoloseascănumele de Steaua București. Lucrul acesta rezultădin motivarea hotărârii. Noi știm căo marcăeste formatădintr-un element lucrativ și un element verbal. Atâta timp cât s-a anulat acea marcă, este foarte clar căFotbal Club Steaua București nu mai are dreptul săfoloseascănumele Steaua București. Având în vedere căeste înregistrată, ei pot săfoloseascăFCSB, dar din ce am înțeles cei de la Venus București au făcut o adresăla Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea siglăpe care ei o folosesc. Denumirea de Fotbal Club Steaua București nu o mai pot folosi, pentru cămotivarea deciziei ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție spune foarte clar cănu mai au acest drept. Chiar dacăeste înregistratăla Registrul Comerțului cu SC Fotbal Club Steaua București, având în vedere căeste Steaua București în cuprinsul acestei denumiri, se încalcădecizia ÃŽnaltei Curți de Casație și vom lua măsurile care se impun. O să-i chemăm în judecatăși vom solicita duane interese. Eu nu cred căUEFA va prezenta echipa tot Steaua, cred căLiga Profesionistăde Fotbal și federația se vor sesiza și vor lua măsurile pentru a nu fi parte în acest conflict”, a afirmat juristul.

Florin Talpan a precizat de asemenea faptul căa modificat regulamentul de funcționare al CSA Steaua, astfel încât clubul săpoatăînființa o echipăde fotbal, o decizie în acest sens urmând a fi luatăde conducerea ministerului: „Eu m-am zbătut pentru a da o satisfacție suporterilor, care am văzut căm-au susținut și pentru foștii mari sportivi, care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. Am făcut toate demersurile de modificare a regulamentului de funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua și începând cu data de 24 noiembrie ne dăposibilitatea săne înființăm echipăde fotbal. Eu zic căasta ar fi soluția cea mai viabilăla ora actualăpentru a continua tradiția. Decizia va veni însăde la conducerea Ministerului Apărării Naționale”.

Fotbal Club Steaua București a anunțat, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, căÃŽnalta Curte de Casație și Justiție nu s-a pronunțat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestităcu o astfel de cerere.

„Prin decizia menționată, Inalta Curte de Casație și Justitie nu s-a pronunțat asupra palmaresului echipei Steaua București sau a culorilor sub care aceasta evolueazăîn competițiile interne și internaționale, întrucât nici nu a fost învestităcu o astfel de cerere. Astfel, hotărârea instanței nu produce nicio consecințăjuridicăpe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele caștigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile făcute celebre în cele mai importante competiții fotbalistice)”, a precizat gruparea campioană, dupăce a primit motivarea deciziei ICCJ privind anularea mărcii Steaua București.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author