BOMBE PE AEROPORTUL DIN BRUXELES ȘI LA METROU!! Zeci de morți și răniți! FOTO-VIDEO șocante

Posted on mart. 22 2016 - 10:31am by petre

Cel puțin 28 de persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport și în stații de metrou din oraÅŸul belgian Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, afirmăsurse citate de presa belgiană. Alte douăexplozii au fost semnalate în stațiile de metrou Schuman și Maalbeek, foarte aproape de sediul Comisiei Europene.

UPDATE – ÃŽncăo explozie s-a înregistrat în aceastădimineațăla Bruxelles. Deflagrația s-a înregistrat la metroul  Maelbeek, informeazăLa Libre Belgique. Se pare căcel puțin zece oameni au murit în urma exploziei de la metrou.

 

Alte douăexplozii puternice s-au produs în aceastădimineatăpe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Potrivit primului bilanț oficial, anunțat de pompierii belgieni, sunt 11 morți și 25 de răniți.Bruxelles airport

Chiar înainte de producerea celor douăexplozii au fost trase focuri de armăși s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenția de presăBelga. Autoritățile au activat planul de catastrofăregionalăși toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre și dinspre aeroport care a fost închis.

Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din București a fost redirecționatăspre Amsterdam.Brussels airport explosion

Martorii au declarat căau „simțit ” undele de ÅŸoc provocate de explozii și cred cădeflagrațiile au avut loc la check-inul pentru cursa  American Airlines, la ora locală8.00 dimineața( 9.00- ora României), relateazăDaily Mail.

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din fața hotelului Sheraton.Originea exploziilor este necunoscutămomentan.Bruxelles airport2

Antrenorul Mircea Rednic a relatat la Digi24 căfiica sa Luana se afla pe aeroportul din Bruxelles și căvorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile. Ea a povestit și ea căa văzut mai multe persoane rănite.

„Am alergat și nu m-am uitat în jur. Am văzut răniți și nu mi-am dat seama dacămai erau în viață. Doar am alergat. ÃŽmi era fricăsănu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă. Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanțe și pompieri. La un restaurant și o farmacie mi se pare căau fost bombele. Căzuse tavanul și era praf, dar nu mai era fum, când am ieșit nou. Nu știu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mămai interesează. ÃŽl aștept pe tata săvinăsămăia cu mașina. Sunt doar angajați de la aeroport lângănoi. Nu sunt forțe de ordine”, a declarat Luana Rednic, la Digi24.

Aeroportul a fost evacuat și toate zborurile au fost suspendate.

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare de martori, un fum negru se ridicădin clădirea unui terminal.

foto: Twitter, surse: Mediafax

Comments

comments

About the Author