BISMUN 2014, cel mai important proiect de simulare ONU din România

Posted on feb. 14 2014 - 12:23am by petre

Conferința BISMUN, cel mai mare proiect de simulare ONU din România, a ajuns la cea de a șasea ediție. BISMUN 2014 este organizatăde Asociația Tineretul ONU din România în perioada 26-31 martie, la Palatul Parlamentului și va reuni peste 250 de participanți atât din România, cât și din străinătate.

Conferința BISMUN 2014 este organizatăîmpreunăcu Senatul României și se bucurăde sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Sistemului ONU din România și Universității din București.
Tema conferinței de anul acesta este „Just and Unjust Wars: A New Approach in a World of Turmoil„. Aceasta a fost aleasădatorităimportanței conceptului de Just Wars (Razboaie Drepte), recent abordat de către filozofia politică, și necesitatii aplicării și analizării lui în dezbaterile internaționale.

Bismun 2014

Încadrul Conferinței BISMUN 2014, participanții vor juca rolul unor delegați, reprezentând politicile, interesele și obiectivele unui stat în cadrul unuia dintre cele opt organisme simulate. Pe parcursul celor 6 zile, aceștia vor fi responsabilizați prin capacitatea de a reprezenta juridic și politic statul ales în actele elaborate de instituția internaționalăsimulată.

Încadrul Conferinței BISMUN 2014 vor fi simulate următoarele consilii/comitete: Adunarea Generalăa ONU (Opening and Closing Ceremony), Consiliul de Securitate al ONU, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, ECOSOC, Comisia I a Adunării Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunării Generale (SOCHUM), Curtea Internaționalăde Justiție, Consiliul Nord Atlantic și Consiliul de Tutelăal UN, în cadrul căruia se va simula o situație istorică.

Perioada de aplicații pentru Conferința BISMUN 2014 se desfășoarăîn 2 etape, împărțite în valuri de înscriere. Ne aflăm în a doua etapăde înscrieri, iar primul val este deschis pânăvineri, 14 februarie. Ultimul val de înscrieri va avea loc între 15 și 28 februarie. Mai multe detalii legate de modalitatea de înscriere ca participant existăpe http://bismun.com/, în secțiunea Registration.
Fenomenul Model United Nations, cu o indelungatătradiție la nivel internațional, este unul dintre cele mai populare și complexe tipuri de simulări academice și atrage un număr în continuăcreștere  de tineri interesați în legăturăcu problemele existente la nivel mondial.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, constituităcu scopul de a promova și încuraja valorile și activitățile ONU în rândul tinerilor români, societății românești și comunității internaționale. Pentru a-și atinge scopurile, organizația realizeazăseminarii, conferințe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centralăaxându-se însăasupra organizării unei conferințe anuale de tip MUN – Conferința BISMUN.

Comments

comments

About the Author