Batalie timpurie pentru Bastion

Posted on sept. 27 2010 - 8:09pm by petre

Nici nu a fost anuntata receptia lucrarii Bastionului Therezia, ca alesii judeteni s-au si speriat de zvonurile care circula prin oras. In sedinta ordinara a consilierilor judeteni din aceasta saptamana, mai multi consilieri i-au atras atentia presedintelui Consiliului Judetean ca exista o oarecare lipsa de comunicare in interiorul CJ Timis. Acestia au propus ca in comisia de receptie a Bastionului, precum si in cea care va repartiza spatiile, sa se afle si cate un reprezentant al fiecarui partid politic de la CJT.

Presedintele Consiliului Judetean i-a linistit insa, spunandu-le ca in Bastion se va intra numai cu licitatie. In legatura cu zvonurile care circula prin oras, va spun ca sunt o multime de interventii pentru a intra in Bastion. In Bastion reintra cei carora le-am suspendat contractele. Sunt patru societati. Vom face apoi o comisie prin licitatie publica. Pe proiect, pe functiile stabilite in proiect, nimeni din cei care vor castiga si se va angaja sa-si desfasoare activitatea in Bastion nu-si va face un proiect de functionalitate in interior fara acordul nostru. E monument istoric, vom pastra ceea ce am refacut. Iar la licitatie va trebui sa si decidem modul de gestionare. Gestionarea inseamna o activitate complexa, plecand de la chirii, respectarea conditiilor cu care se intra in Bastion, inclusiv la organizarea de evenimente acolo. Nu simpla incasare a chiriilor este gestiunea acestui monument, ci activitatea in sine, a explicat Ostaficiuc.
In ceea ce priveste lucrarile, potrivit reprezentantilor CJ Timis, constructorul pare sa-si fi terminat treaba. Liderul consilierilor judeteni a afirmat ca in acest moment se pregatesc de receptie, care va dura cel mai probabil doua saptamani.

Bastionul Maria Therezia a fost ridicat intre anii 1730 – 1735 si reprezinta cea mai mare bucata de zid pastrata din vechea Cetate a Timisoarei, alte doua bucati aflandu-se in Parcul Botanic si pe Calea Alexandru Ioan Cuza. Inainte de a intra in renovari, Bastionul gazduia spatii comerciale, restaurante, baruri, o discoteca si o librarie.

Comments

comments

About the Author