Azilul groazei – bătrâni violați, bătuți și umiliți de cei care trebuiau să îi îngrijească

Posted on mart. 19 2023 - 12:43pm by petre

Internaţi într-un azil, mai mulți vârstnici au trăit un coşmar: bătuţi, umiliţi, ameninţaţi, chinuiţi de personalul instituției.

Şi peste toate, 7 pensionare au fost violate.

Violate de cel care trebuia să aibă grijă de ele, un infirmier ticălos.

Bătrânii s-au plâns în repetate rânduri de relele tratamente de care aveau parte în azilul ororilor, iar rudele i-au găsit cu vânătăi şi răniţi. Însă până când anchetatorii au intrat pe fir au mai durat câteva luni bune.

S-a întâmplat la un azilk din San Dona, regiunea Veneto, Italia,

Patru angajaţi au fost arestaţi pentru chinurile la care îi supuneau pe bătrâni.

 

„Ești o bestie”. „Când mori tu, mă îmbăt o săptămână întreagă”; „Trebuie să mori sufocat, dar nu când sunt eu aici”. „Dacă-ți dau un pumn, îți scot și cei doi dinți care ți-au mai rămas”, erau doar câteva dintre ameninţările şi vorbele urâte pe care bătrânii le auzeau. În plus, erau chinuiţi, înfometaţi şi bătuţi cu brutalitate, scrie Il Mesaggerio.

 

Pe de altă parte, Davide Barresi, unul dintre infirmierii arestaţi, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că ar fi violat 7 femei din azil. Unele dintre abuzuri au fost chiar filmate de anchetatori în timp ce făceau cercetări.

Davide Barresi vrea acum „să fie tratat” și cere să fie supus unui raport psihiatric, scrie Il Matino. Bărbatul de 54 de ani a fost filmat violând șapte pacienți. Nici mai puţin de treisprezece episoade au avut loc din 16 noiembrie 2022, ziua primei interceptări video, până la 25 noiembrie 2022, ziua arestării sale.

sursa: Observator News

 

Comments

comments

About the Author