Atenție la buzunare, de „SFÂNTUL ION„

Posted on ian. 7 2014 - 1:54pm by petre

Efective sporite ale Poliției naționale sunt la datorie de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul pentru a preveni eventualele evenimente neplăcute și pentru asigurarea liniștii și ordinii publice.

Poliția adreseazăcâteva recomandări de care cetățenii ar trebui săținăcont atunci când merg la biserică.

Chiar dacăîn zilele de sărbătoare unii se transformăîn oameni mai buni, mai darnici și mai înțelegători cu cei din jurul lor, alții capătăinstant aspect de infractori care profităde aglomerația din jurul bisericilor atât de bine, încât ajung săfure din buzunare, genți sau sacoșe.

Hoții de buzunare urmăresc fiecare mișcare a victimei și cautăun moment de neatenție a acestora, în care săpoatăopera. Văputeți da seama dacăo persoanăpoate fi un hoț de buzunare, dacăeste agitat, are privirea ca un radar, se uităîn jur și își transmite mesaje vizuale cu cei din echipa lui.

Înceea ce privește aglomerația creată, hoții acționeazăde obicei în cazul persoanelor abătute, neatente, cu genți/sacoșe, astfel încât sănu poatăriposta în cazul observării furtului.

Doamnele care merg la bisericăsunt sfătuite sănu își lase gențile nesupravegheate sau pe umăr, în spate, ci săle păstreze în fațăși săle protejeze cu mâna. De asemenea, domnilor care poartăportofelul în buzunarul din spate al pantalonilor li se recomandăsă-și ținăportofelul într-un buzunar la piept, astfel încât săpoatăvedea ce se întâmplăîn jurul lor.

Dacăsunteți înconjurați și împinși de diverși indivizi schimbați-văimediat locul !
Portofel
Este bine sănu țineți toți banii în același loc, pentru a nu fi obligați săscoateți întreaga sumăde fiecare datăcând achiziționați vreun obiect și nu discutați în prezența unor persoane necunoscute despre banii pe care îi aveți la dumneavoastrădeoarece acest lucru atrage atenția infractorilor și puteți rămâne fărăbani.

Pe stradă, evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și ocoliți grupurile de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestăun comportament agresiv!. Nu ripostați la agresivitatea lor!

Nu purtați asupra dumneavoastră, în mod ostentativ, obiecte de valoare care pot tenta infractorii și adoptați o ținutăvestimentarădecentăcare sănu incite.

Atrageți atenția cu voce puternicăatunci când observați un hoț ,,operând,, la buzunarul sau poșeta dumneavoastrăsau a altei persoane.

Încazul comiterii unui furt în dauna dumneavoastrăsau a altei persoane, apelați numărul unic de urgență112, se aratăîntr-un comunicat al IPJ Timiș.

Comments

comments

About the Author