ATACURI armate în serie în Danemarca – trei morți și mai mulți răniți

Posted on feb. 15 2015 - 12:17pm by petre

Un al doilea atac armat a avut loc la Copenhaga la aproximativ zece ore dupăprimul incident armat, produs sâmbătădupă-amiază, și soldat cu un mort și trei răniți, informeazăCNN. Potrivit presei locale, poliția danezăa împușcat mortal, duminicădimineața, un bărbat considerat suspect, dupăce un alt bărbat a fost împușcat mortal în urma schimbului de focuri din fața sinagogii.

UPDATE 09:51 – Poliția danezăanunțăcăl-a împușcat pe presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat duminicădimineața căl-a împușcat mortal pe bărbatul despre care afirmăcăeste autorul atacurilor armate din Copenhaga, relateazăBBC News online.

Poliția a anunțat căînregistrări ale camerelor de supraveghere sugereazăcăbărbatul pe care l-a ucis duminicădimineața a comis ambele atacuri și cănu sunt implicate alte persoane. Bărbatul considerat suspect a fost împușcat în apropiere de stația Nørrebro din Copenhaga duminicădimineața, imediat dupăora locală5.00 (6.00, ora României).

„Presupunem căacelași vinovat se aflăîn spatele ambelor incidente și presupunem totodatăcă… vinovatul împușcat de către echipa de intervenție a poliției este persoana din spatele ambelor asasinate”, a declarat Torben Molgaard Jensen, șeful poliției daneze, într-o conferințăde presă.

El a anunțat căpoliția își va păstra prezența importantăîn capitala daneză.

Nivelul alertei la Copenhaga a fost ridicat dupăcele douăatacuri armate, potrivit unui corespondent BBC

Duminicădimineața, poliția a anunțat căținea sub supraveghere o adresădin cartierul Norrebro, așteptând ca locuitorul săse întoarcă.

Atunci când s-a apropiat, el a observat ofițerii de poliție, a scos o armăși a deschis focul, potrivit poliției. Ofițerii au răspuns tirului și l-au ucis.

Forțele de ordine investigau duminicădimineața dacăbărbatul împușcat se aflăîn spatele atacului armat comis sâmbătădupă-amiaza în capitala danezăla Centrul cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, unde se desfășura o dezbatere despre artă, blasfemie și libertatea de exprimare, la care participau și controversatul caricaturist suedez Lars Vilks și ambasadorul Franței Francois Zimeray.

ÃŽntr-un incident separat, către ora locală1.00 (2.00, ora României), un bărbat, membru al comunității evreiești, a fost împușcat mortal dupăce acesta a deschis focul asupra unor polițiști, în apropierea unei sinagogi. Doi polițiști au fost răniți, unul în picior și celălalt la braț.

Bilanțul incidentelor armate de la Copenhaga crește astfel la trei morți și șase răniți, dupăatacul armat de la conferință, soldat cu un civil mort și trei polițiști răniți. Bărbatul ucis la Centrul Østerbro din Krundttønden era un civil în vârstăde 55 de ani și nu 40, așa cum a anunțat poliția anterior.

Cel puțin o persoanăa fost ucisăsâmbătădupă-amiaza într-un atac armat asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfășura o dezbatere despre artă, blasfemie și libertatea de exprimare.

Potrivit ziarului danez, ținta probabilăa atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participanții la eveniment la care era prezent și ambasadorul Franței Francois Zimeray.

Potrivit site-ului TheLocal.dk, poliția danezăa confirmat căo persoanăa murit în urma atacului, care ar fi fost „plănuit”, iar cei doi presupuși atacatori se aflăîn continuare în libertate.
sursa: Mediafax
[EPSB]

Vin-o alaturi de noi pe Facebook

[/EPSB]

Comments

comments

About the Author