Antologia de poezie a Cenaclului “Pavel Dan„

Posted on mai 6 2015 - 6:03pm by petre

Încadrul Studentfestului timișorean, aflat la a 24-a ediție, ce se va desfășura între 7-16 mai, cu tema Conflict, Secțiunea de Literaturăa Festiva-lului, coordonatăde studentele Elena Marin și Mihaela Mănoiu (anul III, Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara, membre ale OSUT, forul organizator al Studentfest), văinvităsăparticipați sâmbătă, 9 mai, de la ora 19, la librăria Cartea de Nisip, la o întâlnire de excepție cu Poezia și cu poeții reprezentativi – membri, de ieri și de azi, ai celui mai longegiv cenaclu studen-țesc din țară- respectiv Cenaclul “Pavel Dan„ al Casei de Culturăa Studenților din Timișoara.

Discuțiile vor fi moderate de scriitorul Marcel Tolcea și se vor axa pe tema: “Generații «Pavel Dan» – conflict sau/și continuitate?„
Cu acest prilej, se va (re)lansa Antologia de poezie a Cenaclului “Pavel Dan„, alcătuităde Eugen Bunaru – coordonatorul Cenaclului -, Anto-logie publicatăla Editura Brumar Timișoara, 2014.

Vor participa scriitori din toate generațiile paveldaniste. Invitat special va fi poetul, criticul și eseistul Ion Bogdan Lefter din București. Poeții vor citi selecții din versurile lor incluse în antologie.
Se vor proiecta imagini cu personaje și momente din activitatea Cenaclului de-a lungul celor 58 de ani de existență, precum și fragmente din filmul “Boemăde Timișoara„, realizat de Gelu Șfaițer (TVR Timișoara), dupăo idee de Daniel Vighi (profesor Universitatea de Vest Timișoara) și Tudor Crețu (director Biblioteca JudețeanăTimiș).

Comments

comments

About the Author