Alertă! Cod PORTOCALIU de caniculă – temperatura va depăși 40 de grade

Posted on aug. 3 2023 - 3:10pm by petre

Întreaga țară intră de vineri sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la umbră.

Valul de căldură pune stăpânire pe întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic. În jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei, se vor înregistra temperaturi maxime de 39…41 de grade Celsius.


Meteorologii au emis pentru vineri un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil vineri, în București și 11 județe din țară.

Potrivit ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade Celsius, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Comments

comments

About the Author