Academia BC Timișoara prinde viață

Posted on mai 9 2014 - 4:03pm by aaevfzauf

petricevic dragan timisoaraStaff-ul clubului bănățean a stabilit data primei acțiuni de selecție pentru Academia Baschet Club Timișoara, care va funcționa din toamana acestui an. Academia BCT este deschisăbăieților între 7 și 14 ani, iar înscrierile și selecția se vor face în zilele de 7 și 8 iunie, la sala „Constantin Jude„, între orele 11,00 și 13,00. Acțiunile de selecție vor continua în săptămânile următoare pânăva fi hotărâtăcomponența tuturor grupelor de vârstă.

 Un sârb, fost campion al României, este antrenor coordonator
Antrenori de renume, jucătorii echipei de seniori, nume cunoscute din baschetul internațional vor fi „profesori„ la Academia BCT. Antrenor coordonator a fost desemnat tehnicianul sârb Radenko Toroman, fost campion al României, ca jucător, cu West Petrom Arad.

„… Odatăcu înființarea acestei școli trecem la un alt nivel în organizarea clubului: și acum avem mulți timișoreni în lotul echipei de seniori, dar ne dorim ca numărul lor săcreascăîntr-un viitor nu foarte îndepărtat. De altfel, interesul nostru pentru valorile locale și pentru tineri a fost afirmat deja în succesele echipei de tineret„ – Leontin Demaio, manager general BC Timișoara

Petricevic: “Respect fațăde comunitate și simbolurile sale„
Antrenorul echipei de seniori găsește trei motive suplimentare ca juniorii timișoreni săse înscrie la Academia BCT.

“Dorința de a deveni un baschetbalist valoros nu trebuie săfie motivația cea mai puternicăpentru a veni la Academie. Eu văd trei motive cel puțin la fel de solide: dragostea pentru baschet, dragostea pentru Timișoara și dragostea pentru BC Timișoara …„ – Dragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara

Ultimul deceniu a adus rezultate notabile și pentru formația de seniori și a făcut din BC Timișoara unul dintre cele mai puternice cluburi din România. Echipa mare a câștigat Cupa României în 2010 și a disputat șapte finale.

Comments

comments

About the Author