A început protestul la Iași! Oamenii vor să fie lăsați să se închine la Sfânta Paraschieva

Posted on oct. 9 2020 - 5:48pm by petre

Sute de persoane protestează în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru a-și arată nemulțumirile legate de faptul că nu sunt lăsate să se închine la moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva, scrie BZI.

Manifestația vine în contextul în care azi, în Iași, au fost înregistrate 181 de noi cazuri de coronavirus.

Aproape 400 de persoane protestează la această oră în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Oamenii sunt nemulțumiți de măsura luată de autorități prin care le interzice să se închine la moaștele Sfinte Cuvioasei Parascheva.

”Pelerinaj zilnic la metrou permis, pelerinaj la sfinți, o dată pe an, interzis!” / ”Dumnezeu este cu noi, fiți curajoși!” / ”Avem libertate religioasă garantată de Constituție”, sunt doar câteva dintre mesajele scrie pe pancarte de manifestanți. ADVERTISING Protest în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Printre participanți se numără călugări și preoți, oamenii nu respectă distanțarea socială, iar jumătate dintre ei nu poartă mască de protecție.

Reprezentanți ai Jandarmeriei au transmis pentru Libertatea că în momentul de față nu se impun măsuri suplimentare. Protest în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei | Foto: BZI Oamenii au acuzat că la organizarea alegerilor locale nu s-au impus asemenea restricții și au putut vota chiar și cei cu febră, însă la această sărbătoare religioasă crestin-ortodoxă nu sunt lăsaţi să participe, scrie BZI.

Protest în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei | Foto: BZI Mitropolia Moldovei cere anularea restricțiilor privind pelerinajele Preasfințitul Părinte Macarie consideră că restricţiile sunt exagerate, pentru că Biserica a respectat toate măsurile sanitare impuse de autorităţi, dar mai ales pe ideea că Biserica s-a implicat activ în cauzele sociale din această perioadă.

Comments

comments

About the Author