Continuăm săvăprezentăm zilnic câte o rețetăsimplă, rapidă. ușor de realizat și, mai ales, adaptatăproduselor care se găsesc pe piața noastră.
Salata caldăde dovlecel cu fenel lângăfripturăde porc
se preparăîn 15 minute.
Pentru o porție de 2 persoane aveți nevoie de:
– un dovlecel
– un fenel (fenicul) fraged (costăcirca 1,5 lei)
– o legăturăde ceapăverde
– un ardei kapia (sau gras roșu)
– cîteva ciupercuțe champignon (circa 100 de grame)
– câteva roșii cherry mici (circa 100-150 de grame)
– o jumătate de lime sau de lămâie
– pătrunjel verde
– douălinguri de ulei, sare, piper, boia de ardei dulce
– o bugatăde pulpă(sau spată) degresatăde porc (circa 400-500 de grame)
Mod de preparare:
Carnea de porc se pune într-o tavăsau vas termorezistent, se unge cu ulei, se condimenteazăcu sare și piper, se adaugăo canăde apăși se dăla cuptor, la foc potrivit, circa 35-45 de minute (funcție de grosimea bucății de carne). Din când în când se unge cu sosul din tavă.
Legumele spălate și curățate (dovlecelul rămâne cu coaja, dara fărăcodiță) se taie dupăcum urmează:
Ceapa verde se toacăbucățele de circa 2 cm, feniculul (fenelul) se taie rondele subțiri, ardeiul se taie rondele, dovlecelul se taie rondele subțiri, se rup codițele ciupercuțelor.
Se încinge ulei într-o cratițăsau tigaie, se rumenesc ceapa, ardeiul și fenelul. Dupăcirca douăminute se adaugă dovlecelul și ciupercuțele (se pun și codițele). Se condimenteazăcu un praf de sare, piper și boia și se amestecăîn tigaie, la foc potrivit, circa două-trei minute. Se adaugăroșiile cherry întregi, se mai lasăpe foc un minut-două, apoi se adaugăfrunzele de pătrunjel tocate și se stropește cu zeama unei jumătați de lime sau lămâie.
Se servește caldăsau rece lângăfriptura de porc.
Poftăbună!