Ziua Europeană a Parcurilor la Facultatea de Agricultură din cadrul USAMVBT

Posted on iun. 9 2022 - 5:45pm by petre

Facultatea de Agricultură a organizat în data de 27 mai 2022 – Ziua Europeană a Parcurilor (EDoP).

Sub sloganul “regândim, restaurăm, reconectăm”, s-a realizat un eveniment informativ despre importanța protejării capitalului natural și conservării biodiversității. Evenimentul a adus față în față cadre didactice, specialiști din domeniul stiințelor vieții, administratori de arii protejate, dar și studenți de la Specializările Biologie, Ingineria mediului și Silvicultura, care au discutat și dezbătut într-un dialog constructiv diverse teme din domeniul protecției mediului și naturii.

Au fost prezentate aspecte despre biodiversitatea Parcului Național Retezat, care are si statut de Rezervație a Biosferei, despre presiunile și amenințările la nivelul ariei protejate, dar și despre sistemul de management și administrare a ariilor protejate.

În urma evenimentului, conducerea Universității reprezentata prin Rector Cosmin Alin Popescu împreuna cu conducerea Facultății de Agricultură și reprezentanții Parcului Național Retezat au pus bazele unei colaborări viitoare și parteneriate pentru stagii de practică a studenților în Parcul Național Retezat, dar și scrierea și derularea în parteneriat a unor proiecte.

Comments

comments

About the Author