Chiar în Duminica Paștelui la catolici și protestanți, mai multe supermarketuri aveau carne proaspătă de miel în vitrinele frigorifice.
Din păcate, mielul care nu a fost cumpărat de cei care sărbătoresc astăzi Paștele are termen de valabilitate doar până la mijlocul săptămânii viitoare, așa că e puțin probabil să fie cumpărat de cei care sărbătoresc Paștele ortodox peste o săptămână.
Preturile, însă, sunt aproape incredibile: bucăți de pulpă sau coaste cu os, firește, de 1 – 2 kilograme costă 64,90 lei kilogramul!
Dacă cumperi un sfert de miel (pulpă și coaste, dar și o jumătate de cap) prețul este de 57 de lei kilogramul
Pentru sfertul din spate și 56 de lei kilogramul pentru sfertul din față.
Dacă vrei o jumătate de miel, atunci faci o adevărată afacere! Vei plăti doar 48 de lei pe kilogram!
Drobul gata pentru băgat la cuptor, care în anii trecuți costa 15-20 de lei kilogramul, anul acesta se vinde cu 40 de lei.
Cozonacul are și el prețuri foarte mari și se preconizează ca și ouăle să fie cu 50% mai scumpe decât erau luna trecută.