Vezi luna și câștigi! „Museum of the Moon” continuă să facă spectacol în Iulius Gardens, iar tu poți câștiga „Câte-n lună și-n stele”!

Posted on apr. 6 2022 - 4:42pm by petre

„Museum of the Moon” continuă să facă spectacol în Iulius Gardens, iar tu poți câștiga „Câte-n lună și-n stele”!

Timișoara, 6 aprilie 2022: Un eveniment „astronomic” de proporții are loc până pe 10 aprilie 2022, în Iulius Gardens.

Aici, bănățenii pot admira Luna, realizată pe baza imaginilor furnizate de sateliții orbitali NASA, de către artistul britanic Luke Jerram. Instalația spectaculoasă este pregătită să lumineze mintea, sufletul și serile vizitatorilor și oferă ocazia perfectă fiecărui individ să aibă cea mai personală și apropiată întâlnire cu fabulosul corp ceresc. De asemenea, Iulius Town a pregătit premii – „Câte-n lună și-n stele”.

Luna a fascinat oamenii dintotdeauna și de-a lungul timpului a fost văzută, atât ca zeitate, cât și ca planetă, a fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, calendar și busolă, dar a fost și muză și a inspirat artiști, poeți, scriitori și muzicieni din toată lumea. În prezent, luna este un „șantier” folosit în numele științei, iar NASA vrea să trimită un om pe Lună în 2024 și să construiască o bază lunară după 2030. Însă pentru cei mai mulți oameni, „Museum of the Moon” este cea mai personală și cea mai apropiată întâlnire pe care o vor avea vreodată cu Luna, iar opera de artă este realizată astfel încât să fie cât mai autentică și realistă.

„Museum of the Moon”, lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicată corpurilor cerești și le oferă vizitatorilor oportunitatea extraordinară de a descoperi Luna în toată splendoarea detaliilor ei minunate, nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer. Macheta măsoară 7 metri în diametru și corespunde unei scări de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri pe Lună. Instalația mai poate fi vizitată în Iulius Gardens, până pe 10 aprilie 2022.

Timișorenii și-au făcut deja mii de fotografii instagramabile, așa că nu pierde vremea, vino și fă-ți un selfie cu Luna și poți să „Câștigi câte-n lună și-n stele”. Tot ce trebuie să faci este să mergi la Centrul de Premiere cu flyer-ul pe care l-ai primit în zona instalației, în intervalul orar 17.00 – 22.00, de luni până vineri și în intervalul orar 15.00 – 22.00, sâmbătă și duminică. Dacă te numeri printre primii 200 de norocoși, câștigi pe loc un cadou surpriză. În plus, dacă alegi să-ți înnoiești garderoba și faci cumpărături de minimum 300 de lei (în zilele de 8, 9 și 10 aprilie), câștigi vouchere la Muehle, Hervis, M·A·C Cosmetics, Nobila Casa, Manay, Mado, SushiVO și DAbo Doner. Regulamentul campaniei poate fi consultat pe www.iuliustown.ro.

 

Comments

comments

About the Author