Veste proastă – Wizz Air a mai renunțat la o destinație externă de la Timișoara – de la Cluj Napoca, însă, Wizz Air are cu 19 destinații externe mai mult decât din capitala Banatului

Posted on iun. 11 2020 - 3:54pm by petre

Greu de înțeles ce se întâmplă cu cererea de zboruri internaționale de la și spre Timișoara.

Rând pe rând, companiile low cost renunță la zboruri externe de pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

S-a întâmplat cu Ryanair, care a renunțat la operarea cursei de Londra Stansted de la și spre Timișoara, s-a întâmplat și cu Wizz Air, care a renunțat foarte repede la cursa între Timișoara și Berlin și la cursele de Billund, Nurnberg, Doncaster/Sheffield, tot de pe și spre aeroportul bănățean.

Acum, deși încă nu am primit un răspuns oficial de la companie, de pe site-ul de rezervări al Wizz Air a dispărut cursa între Tel Aviv și Timișoara.

În comparație, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca, Wizz Air operează curse de mai multe ori pe săptămână spre 34 de destinații externe, spre deosebire de Aeroportul Internațional Timișoara de unde compania maghiară are zboruri doar spre 15 destinații internaționale.

Evident că motivația este una pur economică, de politică comercială a celor două companii, deși explicația cererii mai reduse din capitala Banatului decât cea din capitala Ardealului, orașe cu dimensiuni, populație și putere economică aproape identice, este greu de înțeles

După publicarea acestui articol, a sosit și răspunsul companie Wizz Air pe subiectul cursei Timișoara – Tel Aviv:
Wizz Air monitorizează întotdeauna performanța rutelor sale pentru a permite celor mai populare destinații să aibă cele mai mici tarife posibile. Ruta de la Timișoara la Tel Aviv a fost suspendat deocamdată. În acest moment nu speculăm cu privire la viitorul acestei rute.” se arată în comunicatul transmis redacției Timișoara Știri de către Wizz Air.

Comments

comments

About the Author