Veste bună! De azi, un român este secretarul general al NATO

Posted on oct. 17 2019 - 7:06pm by petre

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcţia de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală şi de Est care ocupă această poziţie, a anunţat organizaţia printr-un comunicat.

Geoană a declarat după preluarea funcţiei că desemnarea sa este „o recunoaştere a faptului că România este un aliat serios”. Acesta a mai spus că securitatea naţională a României nu a fost niciodată mai bine protejată ca în prezent.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi, după preluarea funcţiei, că desemnarea sa este recunoaşterea faptului că România este „un aliat serios”.

„Desemnarea mea în această funcţie este o recunoaştere a faptului că România este un aliat serios, care îşi ia în serios angajamentele , care cheltuieşte 2% din PIB pentru apărare, obligaţiile noastre asumate în cadrul Alianţei”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3.

Mesajul lui Geoană după preluarea mandatului, a fost că „securitatea naţională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”.

„Niciodată în istoria României, dar niciodată în istoria naţiunii noastre, nu am avut şansa de a fi parte din structurile Occidentului dezvoltat. Niciodată. Avem, în ultimii 15 ani de zile de când am aderat la NATO, după aceea aderarea la UE, şansa de a recupera timpul istoric pierdut. Securitatea naţională a României nu a fost niciodată mai bine protejată. Nu am avut niciodată aliaţi mai puternici şi, mai mult decât forţa militară, şi forţa economică şi forţa politică a aliaţilor noştri, nu am avut o fundaţie de valori comune cu Occidentul dezvoltat. Mesajul meu este să păstrăm încrederea în acest drum ireversibil pe care l-am ales acum 30 de ani cu toţii”, a mai spus Mircea Geoană.

Comments

comments

About the Author