Vaccinare obligatorie în Italia pentru toate persoanele peste 50 de ani!

Posted on ian. 7 2022 - 6:27pm by petre
Persoanele de peste 50 de ani sunt obligate să se vaccineze în Italia. Amenzi între 100 și 1500 de euro pentru cei fără vaccin.

 

Guvernul italian a decis ca vaccinul anti-Covid să fie obligatoriu pentru persoanele de peste 50 de ani. Cei care refuză riscă amenezi de la 100 de euro până la 1500 de euro, relatează La Repubblica.

 

În Italia, toți cei de peste 50 de ani sunt obligați să se vaccineze. Decizia a fost luată din cauza noului val de Covid. Joi, Italia a bifat 219.441 de cazuri noi de Covid în 24 de ore și 198 de morți. Rata de pozitivare este de 19,28%.

Legea prevede pentru toți muncitorii și șomerii de peste 50 de ani care nu sunt vaccinați până la 1 februarie 2022 o amendă automată de 100 de euro. Sancțiunea va fi impusă de Agenția de Venituri, prin corelarea datelor populației rezidente cu cele din registrele regionale sau locale de vaccinare, relatează ANSA.

Din 15 februarie 2022, toți muncitorii (din sectorul public și privat) și liber profesioniștii cu vârsta de cel puțin 50 de ani sunt obligați să aibă certificat verde îmbunătățit.

De la acea dată, vor fi obligați să dețină și să arate certificatul verde pentru a avea acces la locul de muncă. Prin urmare cei care nu sunt încă vaccinați astăzi vor trebui să facă prima doză de vaccin până pe 31 ianuarie pentru a obține un certificat verde valabil din 15 februarie.

Cei de peste 50 de ani care încalcă obligația de vaccinare primesc o amendă de 100 de euro de la 1 februarie 2022. Lucrătorii publici și privați și cei liber profesioniștii nevaccinați, care sunt obligați să aibă un super certificat verde din 15 februarie 2022, riscă o amendă de la 600 la 1.500 de euro dacă se duc la muncă fără a avea acest document.

 

Ce este certificatul verde îmbunătățit, așa-numitul Super Green Pass
Așa cum este cazul lucrătorilor fără certificat verde, cei de peste cincizeci de ani care din 15 februarie 2022 sunt prinși la muncă fără super certificat verde li se va suspenda contractul de muncă, fără a fi remunerați.

Pentru persoanele care nu au certificat verde și accesează servicii și activități pentru care este obligatoriu să dețină certificat verde, există o amendă cuprinsă între 400 și 1.000 de euro. Aceeași sancțiune se aplică și persoanelor care trebuie să verifice certificatele verzi și nu o fac.

Noua lege prevede obligativitatea unui certificat verde de bază din 20 ianuarie pentru accesul la activități care oferă servicii și de la 1 februarie pentru accesul în oficiile poștale publice, bănci și activități comerciale (cu exceptia celor esențiale).

Comments

comments

About the Author