Un român fost vaccinat greșit la rapel, cu un alt vaccin decât primise la prima doză

Posted on mart. 10 2021 - 11:42pm by petre

Un român a fost vaccinat cu doza greşit la rapel.

În loc să i se administreze serul de la Pfizer, un bătrân a fost imunizat cu Moderna la rapel.

Incidentul s-a petrecut la Târgu Jiu.

„Am fost chemat de o persoană în cabina pe care scria Moderna. Am intrat nedumerit şi când s-a apropiat cu seringa, am întrebat arătând spre seringă: „Este Pfitzer? Da”. Mi s-a facut vaccinul. Soţia a urmat şi a fost chemata tot de persoana de la Moderna. Ea a reactionat: „Noi suntem la rapel pentru Pfizer. I-aţi facut şi soţului Moderna?” Răspuns afirmativ, a strigat după mine şi am venit. M-a intrebat daca mi-a facut vaccin Moderna si am zis „nu, că am întrebat, vaccin Pfitzer”, a povestit Vasile Văduva, bărbatul vaccinat greşit la rapel.

Bărbatul îi contrazice pe cei de la Ministerul Sănătăţii, afirmând că „acolo (în cabină) nu se intra decat chemat, am sesizat ca sunt chemat in cabina de la Moderna si am intrebat asistenta care era cu seringa in mana daca este Pfitzer si a zis da”.

Varianta povestită de Vasile Văduva este susţinută şi de soţia lui.

„În momentul in care am fost si eu invitată in cabinetul pe care scria Moderna am spus – nu aici, ma duc la Pfizer. Numai ce i-am facut sotului, mi-a spus dna asistenta. Atunci m-am speriat, am ridicat vocea si am spus: Cum i-ati facut cu Moderna? L-am strigat si pe soţ si el a spus: „Nu mi-a facut cu Moderna pentru că am intrebat-o pe doamna dacă în seringa este ser Pfizer şi mi-a răspuns afirmativ”. În acel moment s-au panicat doamnele, a venit şeful de centru si apoi s-a descoperit ca vaccinul s-a facut cu Moderna”, a povestit femeia.

După ce a primit doza de rapel greşită, Vasile Văduva va fi testat peste 10 zile pentru a se verifica dacă a dezvoltat anticorpi şi în funcţie de asta se va decide dacă se va mai face un rapel cu Moderna.

„Medicii vor hotărî ce se va intampla. Moderna abia venise, nu aveam cum să facem rapel la Moderna, logic. Dar trebuia sa se uite pe fisa care i-a fost adusa, poate a fost adusa din greseala la cabinetul dumneaei. A inregistrat ca si cum ar fi fost rapel cu Pfizer. Şeful de centrul a insistat sa faca schimbarea, sa anunte STS-ul, dar nu s-a putut face si atunci domnul a scris pe spatele adeverintei Moderna şi a pus parafa”, a mai povestit femeia.

Comments

comments

About the Author