Tren cu vehicule blindate, deraiat în România

Posted on mart. 18 2023 - 12:53am by petre

Un tren încărcat cu echipament și vehicule militare a deraiat vineri seară în județul Brașov, la o trecere de nivel cu calea ferată, anunță
realitateadebrasov.net.

Incidentul a avut loc după ce unul din cele 11 vagoane a sărit de pe șine.

Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat, vineri seară, la o trecere de nivel cu calea ferată din localitate Beia, județul Brașov. Este vorba de un vagon ce a sărit de pe șine la trecerea de nivel – penultimul vagon din cele 11. Viteza trenurilor în regiune nu depășește 40 de km pe oră pentru că sunt lucrări de modernizare a căii ferate, între Brașov și Sighișoara.

Momentul deraierii a fost surprins de un şofer oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. În imaginile postate pe reţelele de socializare se vede că pe platformele vagoanelor se află transportoare destinate armatei. Vehiculele nu par să fi căzut de pe platformele pe care erau ancorate în momentul în care vagonul a sărit de pe şine, relatează news.ro.

 

“La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului. -anunță CFR. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate”, a transmis CFR, potrivit realitateadebrasov.net.

„În această seară, în jurul orei 21.45, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Brasov a fost sesizată cu privire la faptul că, în apropierea Staţiei CFR Beia din judeţul Braşov, penultimul vagon al unui tren cu tehnică militară auto a deraiat cu aproximativ 12 cm, trenul având 11 vagoane. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă, iar, în urma acestui eveniment, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale. În prezent se circulă pe un singur fir de cale ferată, dar în scurt timp vagonul va fi repus pe linie şi traficul feroviar se va relua”, a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, potrivit news.ro.

Poliţiştii fac în continuare cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

 

 

Comments

comments

About the Author