Traficant de droguri prin în flagrant la Timișoara – ce au găsit polițiștii la el acasă

Posted on mart. 16 2023 - 3:53pm by petre

La data de 15 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat o percheziție domiciliară la un tânăr, de 26 de ani, care a fost depistat în flagrant delict, în trafic, în cursul aceleiași zile, având asupra sa substanțe psihoactive.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi fost aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat internațional sau transport de persoane, depozitate în municipiul Timișoara și, ulterior, distribuite periodic unor dealeri stradali.

În urma percheziției domiciliare efectuată în municipiul Timișoara, au fost ridicate 1,5 kilograme de cannabis, 100 de grame rezină de cannabis, 122 de comprimate de ecstasy, 5 grame de amfetamină, 2 grame 3-CMC, 7 doze timbru LSD, 3 telefoane și 2 cântare.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile s-au realizat cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” din Timișoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comments

comments

About the Author