Tot mai multe țări europene strâng șurubul – Spania impune noi restricții

Posted on aug. 18 2020 - 9:07am by petre

Guvernul spaniol a decis ca închiderea discotecilor şi interzicerea fumatului pe stradă să fie extinse, în cadrul eforturilor depuse de autorităţi pentru a evita amplificarea infectărilor cu COVID-19.

Astfel, Andaluzia (sud), Castilla şi Leon (centru), Galicia şi Cantabria (nord) au adoptat astăzi, în mod oficial, aceste măsuri, aflate deja în vigoare de ieri la Rioja (nord) şi în regiunea Murcia (sud-est), potrivit Agerpres.

Măsurile au fost anunţate pe 14 august de către guvernul central, dar regiunile, care au competenţe în materie de sănătate, trebuie să le pună în aplicare.

358.000 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Spania, de la începutul pandemiei, în timp ce numărul deceselor a depășit 28.000.

Drept urmare, discotecile şi barurile de noapte urmează să-şi închidă din nou uşile, iar restaurantele nu vor mai putea găzdui clienţi după miezul nopţii.

De asemenea, va fi interzis fumatul pe stradă când nu este posibil să se menţină o distanţă cel puţin doi metri faţă de alte persoane, întâlnirile vor fi limitate la zece persoane, iar vizitele la căminele de bătrâni sunt restricţionate.

Protest la Madrid, în weekendul recent încheiat, față de restricții

Aceste măsuri au fost contestate în cadrul unei manifestaţii care a avut loc în 16 august, la Madrid și care a reunit între 2.500 şi 3.000 de persoane, potrivit unui purtător de cuvânt al prefecturii.

Scandând “Libertate!” şi agitând pancarte cu înscrisuri de genul “Virusul nu există” sau “Măştile ucid”, manifestanţii convocaţi prin reţelele sociale în centrul capitalei spaniole au denunţat exagerarea cifrelor victimelor pandemiei cu scopul – potrivit lor – de a justifica restricţionarea libertăţilor. Un număr mare de manifestanţi nu au purtat măşti, obligatorii în spaţiile exterioare în toată Spania.

Comments

comments

About the Author