Timișoara, sub teroarea tâlharilor, hoților și a clanurilor imobiliare! Încă un atac în zona centrală: un bătrân lovit în cap și călcat în picioare – ce fac Poliția Locală și Jandarmeria?

Posted on iun. 8 2022 - 8:05pm by petre

Două atacuri, în decurs de nici o săptămână, doar în zona centrală a Timișoarei, în Parcul Civic. Un om bătrân a fost lovit în cap de la spate, călcat în picioare și tâthărit de un portofel cu 700 de lei. Un celebru jurnalist britanic a fost jefuit de o geantă în care avea echipament de filmare. O asociație de caritate, gonită cu pietre, înjurături și amenințări din sediul de pe un bulevard central

Poliția națională s-a mobilizat și, în câteva zile, i-a prins pe autorii acestor nelegiuri, Dar unde este Polița locală, unde este Jandarmeria ca să descurajeze prin prezența echipajelor asemenea fapte? În timpul stării de alertă și a celei de urgență, nici pasărea nu putea trece prin centrul Timișoarei fără să fie supravegheată de patrulele de jandarmi și polițiști locali, vigilenți ca românii să poartă mască, să nu care cumva  vreo bătrânică să se ducă după medicamente la farmacie fără adeverință sau vreun om flămând să iasă să își cumpere pâine, cu data scrisă greșit cu pixul pe decarație.

Acum, suntem într-o  oarecare stare de normalitate, dar Timișoara se transformă într-un loc periculos, într-un oraș nesigur.

Dacă aflăm și despre seria de spargeri de mașini, doar din zona centrală, de la începutul anului, toate cu același mod de operare barbar, spargerea geamului, sau despre clanurile imobiliare care terorizează cetățenii pașnici în același mod mafiot, practicat de 30 de ani la Timișoara, cu șicane, amenințări, scandal, murdărirea ușilor cu fecale și urină, sparerea geamurilor, începem să ne putem serioase întrebări despre capacitatea forțelor de ordine de a asigura un climat sănătos la Timișoara.

Despre cazul bătrânului atacat în Parcul Civic, IPJ Timiș transmite că polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 01.06.2022,un bărbat în vârstă de 61 de ani, în timp ce se afla în Parcul Civic din Timisoara, a fost lovit din spate, în zona capului de către o persoană necunoscută, a căzut la pământ, aceasta continuând sa-l lovească cu pumnii și picioarele, iar ulterior i-a sustras portmoneul ce conținea suma de 700 lei și acte personale.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei, iar în dimineața zilei de 08.06.2022, s-a reușit depistarea acestuia pe raza localității Săcălaz, fiind condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând să fie introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale și pentru recuperarea prejudiciului.

 

Evident că munca Poliției Națioanle de prindere a răufăcătorilor este foarte imporantă, dar poate mai importantă ar trebui să fie activitatea de prevenire a faptelor antisociale și aici competența legală o au Poliția locală și Jandarmerie.

Comments

comments

About the Author