Timișoara, primul oraș românesc care va intra oficial în Schengen – ceremonia de aderare pe cale aeriană va avea loc la noul terminal de Plecări externe al

Posted on feb. 11 2024 - 1:23pm by petre

Inaugurarea noului Terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara este programată chiar în 31 martie, data agreată, în principiu, la nivelul Uniunii Europene pentru aderarea României la Schengen pe cale aeriană și maritimă.

„În 31 martie, se va da în trafic Terminalul nou de plecări de la Aeroportul din Timișoara, odată cu intrarea în Schengen, ceea ce am tot spus că mi-aș dori. Se intră, așa cum știți, aerian în Schengen, cu această ocazie va fi inaugurat și noul terminal. Acel terminal va fi Terminal Schengen. Vechiul terminal, pe care îl folosim acum, de Plecări, va fi non-Schengen. Deci în 31 martie va fi dat în folosință terminalul nou de la aeroport.” a declarat ministrul transporturilor Sorin Grindenu cu prilejul vizitei recente făcute pe șantierul centurii sud a Timișoarei.

Deși nu a fost anunțată decât pe surse, cel mai probabil ceremonia de intrare a României în spațiul european de liberă circulație pe cale aeriană va avea loc chiar la Timișoara, la inaugurarea noului Terminal de plecări externe, în prezența reprezentanților Guvernului, ai instituțiilor europene și, probabil, a președintelui României.

 

Comments

comments

About the Author