Succes răsunător al vinurilor din Timiș la prestigiosul festival Vinofest 2022 de la Vârșeț – 13 medalii de aur, inclusiv marele premiul al festivalului FOTO VIDEO

Posted on iul. 3 2022 - 8:18pm by petre

Repornit în forță, după cei doi ani de restricții, prestigiosul Festival Internațional de Vinuri ”Vinofest Vršac” a avut loc în zilele 1 și 2 iulie 2022, în cochetul orășel din Banatul sârbesc.

Anul acesta, festivaul vinului a adus laolaltă peste 70 de crame din Serbia și din străinătate, printre care, firește, și cramele românești din județul Timiș care au deja o tradiție în prezentarea vinurilor bănățele publicului sârbesc.

Chiar dacă, tot în mod tradițional, vinurile românești au succes și câștigă medalii la concursul de vinuri din Serbia, la ediția din acest an au fost doborâte toate recordurile.
Juriul de specialitate, compus din reputați experți ai domeniului, au acordat vinurilor din Timiș nu mai puțin de 13 medalii de aur, printre care și marele premiu al festivalului!

Vinurile românești medaliate cu aur au fost Cramele Recas cu Chardonnay – Sole 2021, care a câtigat Marele Premiu al Festivalului și Cramele Sera cu Muscat Ottonel 2017 care și-a adjudecat Marea Medalie de Aur la categoria vinuri albe.

Tot medalii de aur au câștigat, fiecare la categoria la care a concurat, Crama Dealul Dorului cu Burgund Mare – Zodiac 2017, Muscat Ottonel 2021, Cabernet Sauvignon 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot 2019, Cramele Recaș cu Chardonnay-Sole 2021, Muscat Ottonel 2020, Crama Thesaurus cu Amadoc-Sauvignon Blanc 2019, Shiraz – Cabernet S. Merlot 2016, Crama Domeniile Sera cu Muscat Ottonel 2017, Cramele Recaț cu gama Castel Huniade Muscat Ottonel 2020, Crama Aramic cu Muscat Ottonel 2020, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră 2019.

Cupele și diplomele obținute de vinurile de la cramele românești au fost ridicate de către vicepreședintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Darius Georgiu, și de către Iavor Radovancovici, promotor al relațiilor de colaborare dintre România și Serbia, managerul general al Restaurantului LLoyd, gazda tradițională a acțiunilor de promovare turistică a organizațiilor turistice din Serbia.

Expoziția Festivalului Vinofest 2022 a fost amplasată, anul acesta, în premieră, pe promenada și în parcul central din Vârșeț, iar decernarea premiilor și programul artistic variat al celor două zile s-au desfășurat pe scena amenajată în centrul parcului.

Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului.

Azi, festivalul atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate. În ultimi ani, festivalul a găzduit producători de vin din România, Macedonia, Ungaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia, Ucraina, Cehia și, evident, mii de vizitatori, iubitori de vin.

La festivalul Vinofest 2022 au fost prezenți și jurnaliști timișoreni, în cadrul unui infotrip organizat la invitația Organizației Turistice a Orașului Vârșeț, Primăria și Consiliul Local Vârșeț, cu sprijinul logistic al Universității de Vest din Timișoara, al restaurantului Lloyd și al managerului acestuia, Iavor Radovancovici.

În cadrul vizitei de informare, jurnaliștilor timișeni le-a fost prezentat cel mai nou și elegant complex de recreere din Voivodina, amenajat pe structura unei vechi crame din 1880.

Complexul Helvecija, cumpărat în 2017 de compania Swisslion, a ridicat standardul Drumului Vinului la un nivel de lux, cu un centru spa extravagant, restaurante și săli de evenimente moderne, facilități de cazare de 4 stele și, nu în ultimul rând, vinuri de calitate din crama proprie și bucătărie tradițională și internațională de top.

Comments

comments

About the Author