Specialiști de renume european au devenit Visiting Professors la UMF Timișoara

Posted on nov. 20 2023 - 3:25pm by petre

 

 

 

Prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția, prof. univ. dr. Gabor Scharioth din Germania și prof. univ. dr. Francesco Boscia din Italia au devenit, duminică, profesori invitați ai Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara. Evenimentul de acordare a titlului a avut loc în cadrul unei ceremonii derulate la finalul „Cursului practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”, coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș” Timișoara și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF „Carol Davila” București.

„A fost un eveniment ce și-a atins țelurile propuse, atât pentru studenți, cât și pentru rezidenți și medicii specialiști, acesta aducându-le un nivel de pregătire mai ridicat, atât din punctul de vedere al procedurilor chirurgicale însușite, cât și științific. Acești trei Visiting Professors sunt unii dintre cei mai buni oftalmo-chirurgi pe plan european, care nu excelează doar în chirurgia cataractei, ci și stăpânesc foarte bine și chirurgia vitro-retiniană și alte tehnici chirurgicale foarte complexe care, poate, vor face obiectul unor cursuri viitoare”, a spus prof. univ.dr. Mihnea Munteanu.

Cursul de la Timișoara a fost unul dintre foarte puținele cursuri de acest tip organizate în această zonă a Europei și a oferit ca element deosebit lucrul propriu-zis atât pe ochi de porc, cât și pe simulator 3D, cât și pe mulaje de ochi foarte speciale.

„Sunt pentru a doua oară în Timișoara și pot să vă spun că, din punct de vedere al infrastructurii tehnice, instrumentele folosite aici sunt un start bun și cei care au participat au învățat tehnici standard ce le permit accesul spre următoarele tehnici. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că aveți o audiență foarte mare la cursuri, cu mulți participanți internaționali. Este un semn foarte bun că aici la universitate aveți oameni care au venit de departe ca să învețe aici și cred că asta este o treabă foarte bună”, a spus la final prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția.

O sută de cursanți din România, Ungaria, Serbia și Germania au putut învăța aici toate procedurile utile în desfășurarea unei chirurgii a cataractei.

Comments

comments

About the Author