ȘOC! Primarul orașului care a dărâmat comunismul a fost înjunghiat mortal la un spectacol de un fost pușcăriaș

Posted on ian. 14 2019 - 10:03pm by petre

,,Mă numesc Ştefan. Am fost închis pe nedrept, iar primarul trebuie să moară!” a rostit criminalul înainte de tragicul eveniment.

Primarul oraşului polonez Gdansk a murit la spital, după ce a fost înjunghiat duminică seara pe scena unui eveniment caritabil, de un tânăr proaspăt eliberat din închisoare. Atacatorul a fost reţinut imediat după atac şi striga că a fost condamnat pe nedrept în timpul guvernului condus de Platforma Civică, din care face parte şi Pawel Adamowicz.

Atacul s-a petrecut în timp ce primarul se afla pe scenă la un eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru spitalele de copii, în faţa a sute de oameni, care au asistat la incident fără să ştie ce se întâmplă.

După ce l-a înjunghiat pe primar, atacatorul a luat un microfon şi striga ”Adamowicz e mort!”, până când a fost imobilizat de jandarmi.

Adamowicz a fost resuscitat şi transportat la spital, unde a ajuns în stare critică, relatează BBC. Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat duminică seara că medicii au reuşit să-l reanimeze după rana gravă suferită.

Atacatorul reuşise să urce pe scenă arătând o legitimaţie de presă. Potrivit martorilor, acesta striga că a fost închis pe nedrept în timpul guvernului precedent, condus de partidul din care face parte Adamowicz şi a fost torturat în timpul detenţiei. Într-adevăr, din primele informaţii, agresorul (27 de ani)a fost recent eliberat din închisoare.

În vârstă de 53 de ani, Pawel Adamowicz este primarul oraşului oraşul Gdansk de două decenii şi face parte din partidul Platforma Civică. Cu câteva momente înainte de a fi atacat duminică seara, el postase pe Instagram o imagine de la evenimentul caritabil, cu mesajul ”O lumină pe cer, chiar acolo.”

Comments

comments

About the Author