Scandal după ce un polițist local a ridicat mașina unei femei cu dizabilități

Posted on ian. 5 2023 - 12:06am by petre

Mașina unei familii cu dizabilități a fost ridicată din parcarea unui hipermarket din Constanța, deși se afla pe un loc destinat exact acestei categorii de persoane și avea în parbriz și pe lunetă semnul de persoane cu dizabilități.

Oamenii legii se apara si spun că nu au văzut în geam o legitimație care să le acorde acest drept. Pe numele polițistului local a fost deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.


Primăria Constanța, în subordinea căreia se află Poliția Locală, a transmis ulterior că femeia nu avea și legitimația afișată în geam pentru a ocupa ”locul de handicapat” (termen peiorativ la adresa persoanelor cu dizabilități, n.red.).

”În urma unei sesizări primite marți, la ora 19:00, cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat, un echipaj format din doi polițiști locali s-a deplasat la fața locului unde a constatat că patru autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil, așa cum prevede legea”, a transmis Primăria Constanța.

 

Familia a recuperat mașina după ce a plătit taxa de 500 de lei. Oamenii sunt hotărâți acum să depună plângere.

 

Comments

comments

About the Author